Bredli Bil (©AFP)
Bredli Bil (©AFP)

Opet ta korona: Bil u karantinu, Alosen nije otišao u Las Vegas zbog kontakta sa zaraženom osobom

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 16:45

Muke košarkaša pred put u Tokio

Mnogima i dalje nije jasno kako će Olimpijske igre da se održe u Japanu uz vanredno stanje koje je na snazi, a sada se sve češće postavlja pitanje - ko će uopšte doći u Japan?

Navijača neće biti, ni stranih ni domaćih, a zbog virusa korona ili strogih pravila na Olimpijskim igrama sve je veći broj sportista koji neće doći ili jednostavno otpadaju. Poslednji u nizu koga bi mogla da zadesi takva sudbina je Bredli Bil.

Izabrane vesti

Nedelja, 03.00: (1,60) Finiks (13,0) Milvoki (2,60)

Naime, američki mediji objavili su da je jedan član američke košarkaške reprezentacije u karantinu, a ubrzo je više relevantnih izvora potvrdilo da se radi o Bredliju Bilu. Prva zvezda Vašingtona je u opasnost da propusti Igre, a selektor američkog tima Greg Popović ima opciju da ga zameni jednim od trojice igrača koji su izabrani za pripremne utakmice. To su Keldon Džonson iz San Antonija, Darijus Garland iz Klivlenda i Sadik Bej iz Detroita.

Podsetimo, trojica članova američkog košarkaškog tima napustilo je trening kamp zbog ulaska u kovid protokol.

Španski reprezentativac Karlos Alosen definitivno je otpao za Tokio pošto je bio u kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan test na koronu. Nije bilo ni očekivano da Alosen prođe poslednji filter, ali sada više nema ni mogućnost da se bori za mesto. Selektor Serđo Skariolo odlučio je pred put u Las Vegas da povede 14 igrača i testira ih pred prvu utakmicu u Tokiju.

Španija planira da putuje u glavni grad Japana direktno iz Las Vegasa posle utakmice protiv SAD. S ekipom je otputovao i Huančo Ernangomez s tim što on ide dalje za Minesotu kako bi sa lekarskim timom dogovorio dalji oporavak. Huančo je otpao još ranije zbog povrede levog ramena koju je zadobio u susretu protiv Francuske.

Španija će grupnu fazu igrati protiv Argentine, Japana i Slovenije. Prvi meč je protiv domaćina 26. jula.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Karlos AlosenBredli Bilkošarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara