""
""

Đorđević: Možda ćemo za 10 godina imati šansu protiv Amera

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.08.16. | 00:15

Selektor Srbije smogao je snage i da se našali na konferenciji za medije posle olimpijskog finala

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je veoma ponosan na ekipu i srebrnu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i dodao da je u ovom trenutku selekcija SAD znatno bolja.
“Ponosan sam na ovu ekipu i na partiju koju je pružila. Pre dve godine na Svetskom prvenstvu izgubili smo 36 razlike, danas je bilo 30. Možda za 10 godina budemo igrali egal sa njima“, našalio se Đorđević na konferenciji za novinare posle finalne utakmice.

Izabrane vesti

Amerikanci su u meču za olimpijsko zlato prilično lako slavili sa 96:66.
“Amerikanci su najbolji, to su potvrdili i večerašnjom odličnom partijom. Nikako nismo uspeli da zaustavimo Kevina Duranta. Čuvali su ga naši najbolji igrači i opet je bilo nemoguće rešiti tu enigmu. Protivnik je bio pametniji i uspešniji“, naveo je on.

Pored sjajne partije Duranta, jedna od stvari koja je napravila razliku je znatno bolji skok Amerikanaca.
“Oni su bili fanstatični u tom segmentu, uvek blizu lopte. Teško je bilo zaustaviti ih. To je u ovom trenutku bilo previše za nas. Nismo uspeli da se oporavimo posle prvog poluvremena, a nije nas služio ni šut. Kako je vreme odmicalo, tako smo padali“.

Selektor Srbije dodao je i da je na ovo srebrno podjednako ponosan kao na ono koje je osvojio kao reprezentatica Jugoslavije pre 20 godina na Igrama u Atlanti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaRio 2016OI Rio 2016.košarkaška reprezentacija SrbijeAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara