©Starsport
©Starsport

Đorđe Gagić ponovo u Litvaniji, igraće Evrokup

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.08.23. | 15:20

Srpski centar novo pojačanje Vulvsa

Bivši košarkaš Partizana i čačanskog Borca, Đorđe Gagić, karijeru nastavlja u Litvaniji, pošto je pojačao redove Vulvsa iz Vilnjusa.

Iskusni centar je u sezoni za nama igrao za tri različita kluba, iz tri različite zemlje i na dva kontinenta. Počeo je u Ada Bloi iz Francuske, potom nastupao za Borac Mozzart, a zatim je odigrao i četiri utakmice za Katar Sports iz Dohe.

Izabrane vesti

Na 14 nastupa u Francuskoj prosečno je beležio 6,9 poena, uz 2,9 skokova, dok je u dresu Borca beležio 11 poena i 4,4 uhvaćene opte u ABA ligi. Za kratko vreme je u Kataru imao gotovo dabl-dabl po meču: 9,8 poena i 11,3 skokova.

Gagić iza sebe ima pet sezona i 54 nastupa u Evrokupu, a u drugorangiranom takmičenju Starog kontinenta beležio je 9,2 poena i 4,8 skokova.

Neće prvi put nastupati u Litvaniji, pošto je od 2020. do 2022. branio boje Lijetkabelisa iz Panevežisa.

Vulvsi će debitovati u Evrokupu, pošto je minule sezone bio treći na tabeli litvanskog šampionata, dok je u plej-ofu eliminisan već u četvrtfinalu od Jonave.

Srpski košarkaš će u Vilnjusu deliti svlačionicu i teren sa bivšim košarkašem madridskog Reala, Džeferijem Tejlorom, a sarađivaće i sa iskusnim litvanskim stručnjakom Kesutisom Kemzurom.


tagovi

Đorđe GagićVulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara