Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Đorđe V. Ćurčić pred okršaj sa Zvezdom: Imamo motiv da se borimo

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 11:50

Mladi košarkaš Borca se ne plaši, mada Zvezdu ocenjuje kao moćnog protivnika

U odloženom meču 25. kola ABA lige košarkaši Borca će, na svom parketu, ugostiti starog znanca, ekipu Crvene zvezde, sreda, 19:00 sati.

Duel sa Beograđanima Borcu dolazi nakon teškog gostovanja u Ljubljani, gde je poražen od Cedevita Olimpije (83:80).

Izabrane vesti

Đorđe V. Ćurčić, mladi prvotimac Borca, kaže da se tim dobro pokazao u prestonici Slovenije.

,,Utisci sa meča u Ljubljani su značajno bolji nego sa prethodnih. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama u ligi i da im pružamo otpor do samog kraja utakmice. Na kraju nismo imali dovoljno snage i sreće da prelomimo susret u svoju korist”, smatra Ćurčić.

Novu priliku da se pokaže u najboljem svetlu Borac će imati u sredu u večernjim satima, kada će izaći na megdan timu Dejana Radonjića.

,,U sredu nas očekuje utakmica protiv ekipe koja je obezbedila prvo mesto u regularnom delu sezona. Svi znamo kakav je to tim. U svom rosteru ima odlične igrače, ali to je nama dodatni motiv da se borimo, pa da probamo da u svom gradu upišemo novu pobedu”, rekao je mladi košarkaš.

Ostalo je još dva meča do kraja ligaškog dela ABA lige, barem što se tiče čačanskog Borca. U prestonici Slovenije napravio je lepu uvertiru za utakmicu protiv najjače ekipe i lidera regionalnog takmičenja.

,,U ovom periodu raspored je veoma gust. Na to nismo navikli, jer smo uglavnom igrali jednu utakmicu nedeljno. Ali uspevamo da odradimo nekoliko treninga i da se spremimo za svaki naredni duel. Sledi nam utakmica protiv Crvene zvezde, aktuelnog prvaka i ekipe koja je i ove sezone osigurala prvo mesto u ABA ligi. Mislim da ne treba puno reči potrošiti da se iskaže koliko je crveno –beli sastav moćan ove sezone. Zbog toga, nema mesta sumnji, biće veliki favorit u narednom meču. Ali nama čast nalaže da pružimo maksimum i da skupo prodamo kožu”, rekao je Marinović.

Posle susreta sa Beograđanima, Borac će morati još jednom da istrči na parket, a protivnik će biti Mornar.

,,Nakon meča sa crveno – belima sledi nam duel protiv Mornara. Želimo da u lepom svetlu okončamo takmičenje, i to kod kuće, pred svojim navijačima”, završio je Marko Marinović.

Ukoliko na tabeli preskoče Mega Mozzart Borac će izbeći duel sa Zlatiborom za opstanak u ABA ligi.

ABA LIGA - ODLOŽEN MEČ 25. KOLA

19.00: (8,50) Borac Čačak (25,0) Crvena zvezda (1,07)

* Kvote su podložne promenama


PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

ABA ligaKK BoracKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara