Aleksandar Đorđević (©FIBA Basketball)
Aleksandar Đorđević (©FIBA Basketball)

Đorđević: Moramo da promenimo mentalitet tima; Ajvi: Protiv Srbije hoću 40 šuteva za tri

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.08.23. | 13:28

“Ne smemo da dozvolimo da stojimo protiv Srbije, već da trčimo i pogađamo. Danas smo imali samo pet izgubljenih lopti što je odlično pošto smo u prvom meču imali 20“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Dve krajnosti skale radosti. Aleksandar Đorđević nezadovoljan je napustio parket Araneta Koloseuma posle ubedljivog poraza od Južnog Sudana, dok je selektor pobedničkog sastava Rojal Ajvi dugo slavio pobedu sa navijačima.

Izabrane vesti

Đorđević je posle utakmice dugo pričao o razlozima poraza i kako ekipa sada može da se podigne iz ovoga..

“Procenti šuta za tri bili su izuzetni, čak 50 odsto, odnosno 15/30. Nismo mogli da im pariramo visinom, iako smo u odbrani sve vreme bili na tim šutevima. Nismo mogli da iskoristimo prednost naših centara. Svaki tajm-aut koji sam uzimao govorio sam isto, da moramo da igramo za koš-razliku, ako i izgubimo. Moramo da radimo na mentalitetu našeg tima“, izjavio je Đorđević.

Iako je Kina praktično gubila od starta, držala se dobro u prvom poluvremenu, ali je onda u trećoj deonici usledio pad...

“Imaju iskusne igrače, vešte sa loptom, iskoristili su sve što su iskreirali na parketu, pogodili trojke preko ruku naših igrača, čak i na isteku napada. Sećam se dve iz ugla, dve pored mene. To te ubije, pogotovo kada radiš toliko, trudiš se i onda dođe tako nešto... Morali smo da budemo mnogo agresivniji u prvom poluvremenu, nismo dovoljno pritiskali loptu. Oni su jako visoki igrači, čak i kada su naši igrači rukom bili na njhovom licu, oni to nisu osećali. Sada moramo da okrenemo novi list, sutra je novi dan i čekamo utakmicu sa Portorikom“.

Nekoliko puta Đorđević je pokušavao da razmrda ekipu sugestijama kraj aut linije, ali se videla i frustracija na njegovom licu...

“Preživljavam isto što i oni, svi mi želimo da pobedimo i budemo bolji, da se dižemo kvalitetom. Potrebna je hrabrost da se boriš sa poteškoćama, u takvim situacijama moraš da imaš duh da odgovoriš na izazov. Ne samo na papiru, već na delu“.

Portoriko je poslednja šansa za Portoriko da ostvari pobedu, a u slučaju pobede u sredu i poraza karipskog sastava večeras postoji šansa da se stvori trougao...

“Svesni smo toga, ići ćemo maksimalno do kraja. Krećemo sa pripremom utakmice već od večeras. Iskusan sastav, dosta dobra kontrola lopte, mnogo šutera...“

Selektor Južnog Sudana Rojal Ajvi bio je prezadovoljan zbog pobede, a onda je najavio – protiv Srbije hoće 40 šuteva za tri.

“Zadovoljan sam što smo šutirali za tri 15/30, ali ja bih voleo da podignemo broj šuteva na 40. To bi bilo idealno za mene“, rekao je Ajvi i nastavio:

“O Srbiji ću da razmišljam tek kada se ovaj dan završi. Nemamo pritisak, momci igraju zajedno i ostaće zajedno, ma šta da se dogodi, bili u prednosti ili gubili sa 20 razlike. Neću da iznosim predikcije, živećemo sa rezultatom kakav god da bude“.

Izneo je Ajvi i šta je to na čemu njegova ekipa mora da poradi kako bi bila u igri sa Srbijom...

“Lopta ne sme da stoji u mestu, dešavalo nam se da se lopta ’zaglavi’, da jurimo sat za napad. Danas smo pogađali, ali moramo više da trčimo, da se pomeramo, stvaramo prostor. Ne smemo da dozvolimo da stojimo protiv Srbije, već da trčimo i pogađamo. Danas smo imali samo pet izgubljenih lopti što je odlično pošto smo u prvom meču imali 20“.


tagovi

Rojal AjviMundobasket 2023Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara