Pjerija Henri (©Shutterstock)
Pjerija Henri (©Shutterstock)

Đorđević u finalu Kupa Turske bez Henrija, ali i u naredne tri nedelje

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.02.22. | 16:35

Plejmejker Fenerbahčea pretrpeo povredu kolena

Dobio je Fenerbahče gradskog rivala Galatasaraj u polufinalu Kupa Turske (64:49) koje su obeležili navijači, pa je utakmica i prekinuta na kratko, a drugo poluvreme se igralo pred praznim tribinama. Ipak, tokom susreta je doživeo peh, kako se povredio Pjerija Henri. Prema poslednjim informacijama, reprezentativac Senegala će provesti tri sedmice van stroja.

Kako su iz istanbulskog kluba saopštili, bivši igrač Uniksa i Baskonije je pretrpeo povredu kolena zbog koje će morati na pauzu. Magnet je otkrio da je došlo do lezije ligamenata i da 29-godišnji košarkaš mora na terapije. Za tri sedmice će njegovo stanje ponovo biti procenjeno, tako da iz kluba ne mogu da tvrde da li će biti sposoban odmah da pomogne ekipi.

Izabrane vesti

Henri ove sezone beleži 7,5 poena, 3,7 skokova i četiri asistencije u Evroligi, dok je na 8,3 poena, 2,6 skokova i 6,4 asistencije u turskom šampionatu.

Neće iskusni organizator igre biti u stanju da pomogne ekipi u borbi za prvi trofej u sezoni. Fenerbahče će megdan u finalu kupa deliti sa još jednim gradskim rivalom - Anadolu Efesom. Pivari su bili bolji od Darušafake u polufinalu (96:71), pa su zakazali megdan sa ekipom Aleksandra Đorđevića.


tagovi

Pjerija HenriKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara