Oriola u duelu sa Kuzmićem (© Star Sport)
Oriola u duelu sa Kuzmićem (© Star Sport)

Oriola besan na Navara i Barselonu: Nismo ni morali da imamo sastanak

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 20:16

Kapiten Katalonaca nije očekivao otkaz

Mnoge navijače Barselone je iznenadila odluka kluba da Pjer Oriola dobije otkaz. Dugogodišnji član giganta iz Katalonije nije ostao ravnodušan.

Izabrane vesti

Odlazim tehničkom odlukom dve godine pre isteka mog ugovora (koji je klub jednostrano raskinuo 30. juna 2022.), ali znajući da sam uvek davao sve od sebe kada sam imao priliku“, rekao je on.

Nakon zvanične izjave, Oriola je bio specijalni gost u podkastu La Sotana. Pričao je o svom odlasku i šta mu je klub saopštio.

"To je odluka kluba. Morate je prihvatiti kada niste deo planova kluba. Ali razočaran sam jer i dalje mislim da sam mogao više da doprinesem. Bio sam kapiten, a oni nisu napravili nijednu izjavu“, počeo je on.

 "Sastao sam se sa Mariom Brunom i Huanom Karlosom Navarom da analiziram svoj učinak tokom godine. U poslednjih pet minuta rekli su mi da neću nastaviti sledeće godine. Mogli smo da izbegnemo sastanak ako je to već bila odluka".

Oriola je istakao da ga je razočaralo ponašanje trenera Šarunasa Jasikevičijusa.

"Trener Jasikevičijus mi nije ništa rekao, a nazvao me je tek dva meseca nakon što sam izbačen i pitao da li sam ljut. Nisam više, kad se završi etapa, završi se“, zaključio je on.

Iskusni centar se pridružio Barseloni 2017. godine, a 2020. je imenovan za kapitena tima. Tokom poslednjih pet godina, upisao je 142 nastupa u Evroligi, beležeći 5,4 poena, 3,2 skoka i 0,7 asistencija po utakmici.

Đirona je tokom leta pokazala interesovanje za potpisivanje sa Oriolom, ali još nema vesti o njegovoj budućnosti.


 



tagovi

Pjer OriolaKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara