Franc Vagner (Foto: AFP)
Franc Vagner (Foto: AFP)

Orlandov ruki partijom karijere stao rame uz rame sa Šekom, Embid i Heris slomili Toronto u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 04:40

Vagnerovih 38 poena međutim nije previše pomoglo Medžiksima protiv Baksa - 127:110

Veče za pamćenje Franca Vagnera. Nemački košarkaš je sa 38 poena protiv Milvokija postavio rekord karijere i stao rame uz rame sa Šakilom O’Nilom i Denisom Skotom kao tek treći ruki Orlanda koji je uspeo da postigne toliko ili više poena na jednom meču. Međutim, neće Vagnerovo zadovoljstvo biti potpuno, jer njegovi Medžiksi su pretrpeli ubedljiv poraz na svom terenu od Baksa – 110: 127.

Nakon koliko-toliko izjedačene prve deonice, Milvoki je početkom druge trojkama Bobija Portisa i Džordža Hila (obojica vezali po dve) napravio seriju 14:0 i već posle 15 minuta igre otišao na +25 razlike. Delovalo je već tada da Orlando neće imati snage da se vrati u meč, međutim, Franc Vagner i Vendel Karter Džunior su zajedničkim snaga uzvratili serijom 19:0 i razliku sveli na pristojnih 10 poena.

Izabrane vesti

Ipak, Baksi su se u finišu treće četvrtine trgli, ne dozvolivši rivalu da se u potpunosti vrati u meč, a Orlandu nije previše pomoglo ni Vagnerovih 27 poena u drugom poluvremenu. Nemac je iz igre šutirao uz 60 odsto uspešnosti (4/8 za tri, 8/12 za dva, 10/10 sa linije slobodnih bacanja), a uhvatio je još sedam lopti, upisao tri asistencije, te po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Na suprotnoj strani istakao se Janis Adetokunbo sa 28 poena, po šest asistencija i skokova, a pratili su ga Midlton sa 21, Portis sa 19 i Holidej sa 18 koševa.

Uzbudljiv meč odigrali su Toronto i Filadelfija u Skotijabank Areni. U neizvesnoj završnici slavili su Seventisiksersi i tako stigli do drugog vezanog trijumfa - 114:109.

Imali su gosti prednost tokom većeg dela meča, početkom poslednje četvrtine stigli do +12, ali su umalo od gotovog napravili veresiju.

Toronto je prvenstveno preko Krisa Bušea i Di Džej Vilsona istopio zaostatak i na nešto više od minut stekao pola koša prednosti. Ipak, Džoel Embid je dvojkom vratio Toronto u vođstvo, a potom Tobajas Heris u dva napada bio siguran sa linije i učinio da njegov tim ne mora da strepi za pobedu u poslednjim sekundama meča.

U pobedničkoj ekipi je prednjačio Embid sa 36 poena (11/16 šut iz igre) i 12 skokova, dok je Heris ubacio 19 koševa, podelio deset asistencija i uhvatio 12 lopti, stigavši tako do tripl-dabl učinka. U poraženom timu epitet najefikasnijeg podelili su Paskal Sijakam i Buše sa po 28 poena.



tagovi

NBA ligaOrlandoToronto ReptorsFiladelfija SeventisiksersMilvoki Baks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara