Šaranović (©fiba.basketball)
Šaranović (©fiba.basketball)

Orlići u četvrtfinalu Evrobasketa, Italijani pali u penal završnici

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.23. | 19:39

Nova odlična partija Nikole Šaranovića, ekipa Nenada Čanka protiv Francuske ili Poljske na narednom koraku

Omladinska reprezentacija Srbije (U20) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je na Kritu bila bolja od Italije 75:72.

U neizvesnoj završnici mladim izabranicima Nenada Čanka nije zadrhtala ruka, pa su sa linije penala trasirali put ka pobedi i plasmanu među osam najboljih ekipa na završnom turniru.

Izabrane vesti

Još jedan odličan meč odigrao je bek FMP-a Nikola Šaranović, koji je susret okončao sa 20 poena i sedam skokova. Šutirao je izvanredno: 4/7 za dva, 2/3 za tri i 6/7 sa linije za slobodna bacanja. Sve to donelo mu je 24 indeksna poena i epitet igrača utakmice.

Ispratio ga je Filip Branković sa 12 poena i pet skokova, dok su vredan doprinos dali i Mihailo Petrović sa osam poena i sedam asistencija, Stefan Stefanvić sa devet poena i po tri skoka i asistencije, kao i Bogdan Zimonjić sa osam poena i pet skokova, ali bez promašaja (2/2 za tri i 2/2 sa penala).

Kod Italijana 18 poena Luke Vinčinija, 16 je dodao Nikolo Virđinio, dok je do 12 brojao Davide Kasarin.

Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz utakmice između Francuske i Poljske.


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija Srbijemlada košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2023Nenad ČanakNikola ŠaranovićMihailo Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara