Vanja Marinković (© FIBA)
Vanja Marinković (© FIBA)

Orlovi slomljeni posle poraza: Ne znamo šta se desilo

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 20:30

"Ne znamo ni mi šta se desilo. Šta da se radi.. pogodili su dosta šuteva, svaka im čast. Uveli su nas u njihov ritam. Puno pokušaja za tri poena, puno ludila", rekao je Nikola Kalinić

Šok, tuga, razočarenje, katastrofa... ovo su reči koje su koristili košarkaši Srbije posle potpuno neočekivane eliminacije sa Evrobasketa u osmini finala. Srbija je prvi put u istoriji izgubila od Italija na šampionatu Evrope. Iako je naša ekipa imala veliku prednost tokom meča, Italijani su izrešetali naš koš u drugom poluvremenu preko, do tada nevidljivog, Marka Spisa. Posle meča, malo ko u taboru Srbije mogao je opširnije da analizira.

Izabrane vesti

"Ne znam šta da kažem, katastrofa. Dali su sve.. Spisu je ušpao u seriju, Polonara isto... ma svi. Mi nismo dali koš nekoliko minuta... katastrofa...", rekao je Vanja Marinković.

Na njegove reči nadovezao se Vasilije Micić.

"Stali smo u drugom poluvremenu, nije bilio odlučnosti, samopouzdanja da preuzmemo šuteve. Igrali smo stisnuto, a onda su oni ušli u ludačku seriju, posebno igrač Spisu koji je imao neverovatno veče", dodao je dvostruki šampion Evrope sa Anadolu Efesom.

Italija je iskoristila sve slabosti Srbije uprkos fantastičnoj partiji Nikole Jokića.

"Igrali su atipično, igrali su jaku odbranu. Imaju stil igre koji nama ne odgovara, ali to nije izgovor, imali smo rezultat, ali smo kanije ostali nekako pogubljeni. Nije bilo lako da se igra na Jokića, spremili su se za nega iako je on dao 33 poena. Morali smo mi ostali da preuzmemo odgovornost, nije da nismo, ali morali smo bolje"

Slično razmišlja i Nikola Kalinić.

"Ne znamo ni mi šta se desilo. Šta da se radi...pogodili su dosta šuteva, svaka im čast. Uveli su nas u njihov ritam. Puno pokušaja za tri poena, puno ludila... na kraju poraz. Česitam im na dobroj igri".

Svoje utiske izneo je i kapiten Vladimir Lučić.

"Ušli smo u nervozu, promašili otvorene šuteve. Oni su ubacili svoje šuteve spolja, ušli u samopouzdanje, dok smo mi bili u kontraritmu. Razočarenje i težak poraz. Ne znam šta da kažem. Pravili su nam dosta problema, nismo se snašli na pik end pop igru. Dosta su ubacili spolja, a mi sa druge strane smo promašili i to je razlika", rekao je Lučić.



tagovi

Vanja MarinkovićNikola Kalinićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Vasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara