Đorđo Armani (© AFP)
Đorđo Armani (© AFP)

Đorđo Armani otkrio kako je pridobio Mirotića: Osvojili smo ga kredibilitetom

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 16:20

Ostaje da vidimo kako će Mirotić izgledati u crvenom dresu Olimpije, a posebno zanimljivo će biti mečevi u Beogradu. Klub iz Milana gostuje prvo Crvenoj zvezdi 24. novembra, a Partizanu 7. decembra u Evroligi

Saga je najzad gotova. Nikola Mirotić je novi član Olimpije Milano. Svi već znaju šta se dešavalo tokom leta, da je je bio nadomak dolaska u Partizan Mozzart Bet, svi detalji su bili i dogovoreni, ali u poslednji čak se posao izjalovio. Sve to su na kraju iskoristili Italijani da dovedu nekadašnjeg reprezentativca Španije.

Na zvaničnom sajtu Nikola Mirotić je dao protokolarnu izjavu o kojoj nije zalazio šta se sve dešavalo tokom ovog leta, već se samo zahvalalio ljudima iz Olimpije Milano da ukazanoj prilici.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam postao deo ove velike porodice Olimpije iz Milana i što sam doprineo konkurentnosti ovog sjajnog tima i organizacije. Daću sve od sebe da vratim poverenje koje su mi ukazali g. Armani i g. Dell’Orco. Takođe sam srećan što ponovo igram za trenera Mesinu, kojeg sam upoznao kao mlad igrač. Siguran sam da ćemo svi uživati u ovoj sezoni i da ćemo učiniti naše navijače ponosnim“, rekao je Mirotić.

Ipak, znatno zanimljivija je bila izjava clegendarnog Đorđa Armanija, predsednika kluba koji je za zvanični sajt otkrio kako je tim uspeo da dovede nekadašnjeg člana Real Madrida i Barselone.

Kada se pojavila mogućnost da Nikolu Mirotića dovedemo u Milano, ja i Leo Del Orko odlučili smo da učinimo sve što je moguće, u okviru naših granica i principa, da ovu priliku ostvarimo. Mirotić je šampion dokazanih veština i posebna osoba. Uspeli smo da ga osvojimo zbog kredibiliteta koji smo godinama gradili ogromnim radom koji smo uložili na terenu i van njega. Dovesti ga u Olimpiju je poklon koji će naši navijači moći da cene i prilika za ceo tim. Istovremeno, očekujemo da će se Mirotić sa nama osećati kao kod kuće i, kao i drugi šampioni pre njega, biće više nego srećan što je izabrao Milan“, rekao je Đorđo Armani.

Podsetimo da je čitava saga oko Mirotića počela još i pre nego što se prošla sezona završila. Uprava Barselone je odlučila da drastično smanji budžet i iz tog razloga su odlučili da se odreknu ugovora Mirotića. Međutim tu su nastali problemi. Iskusni košarkaš nije hteo da se odrekne ogromne svote novca (22 miliona dolara), pa su se pregovori odužili. U međuvremenu se pola Evrope dovodilo u vezu sa Mirotićem, od Panatinaikosa, Olimpijakosa, Crvene zvezde, Monaka, ali činjenica je da je bio u jednom momentu bio najbliži Partizan Mozzart Betu.

Na kraju ostaje da vidimo kako će Mirotić izgledati u crvenom dresu Olimpije, a posebno zanimljivo će biti mečevi u Beogradu. Klub iz Milana gostuje prvo Crvenoj zvezdi 24. novembra, a Partizanu 7. decembra u Evroligi.



tagovi

Nikola MirotićOlimpija MilanoKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara