Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport

Ostavka Nenada Čanka! Nisam očekivao da ćemo na ovo ličiti...

Vreme čitanja teksta: 2 minuta

Posledica pet vezanih poraza

Ostavka Nenada Čanka! Nisam očekivao da ćemo na ovo ličiti...

Serija od pet poraza i kraj mandata Nenada Čanka na klupi Partizana. Nekadašnji krilni košarkaš, posle nepunih godinu dana provedenih na mestu šefa stručnog štaba, podneo je ostavku na tu funkciju, jer se, kako sam kaže, oseća najodogovrnijim za crni niz tima koji pretenduje da se, za početak, plasira među četiir najbolje ekipe u ABA ligi.

A ne ide mu. Posle tri vezana neuspeha u gostima (Bar, Valensija, Novo Mesto), Parni valjak je zaribao I u Beogradu (Asvel i Zadar), pa se rastanak nametnuo kao logično rečenje.
Jedini sam odgovoran za ovakvu situaicju. Pet poraza zaredom. Neshvatiljivo da gubimo 20 razlike od ekipe koja dosad nije dobila utakmicu. Kao neko ko voli Partizan, smatram da je bolje da dođe neko drugi ko će pokusati da izvuče maksimu iz ekipe”, saopštio je Čanak na konferenciji za medije posle poraza od Dalmatinaca.

Sa pozicije na koju je prmovisan 14. decembra prošle godine odlazi posle jednog osvojenog Kupa Srbije, svestan da u ovom trenutku borba za trofej u bilo kom takmičenju izgleda maglovito.
“Odlučio sam da povučem ovakav ppotez, jer nema reakcije igrača. Što ranije da presečemo, jer vreme ide. Nisam očekivao da ćemo na ovo ličiti pred našim navijačima. Zaista, nemam sta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam maksimum, ali to nije dovoljno za ono što Partizan zeli. Ovo je normalan potez”.

Nadao se Nenad Čanak da bi stvari mogle da se promene prilikom povratka u Beogradsku arenu…
Bio sam ubeđen da će Zadar biti prekretnica, ali je slika bila porazavajuća. Potrebna je šok-terapija, novi čovek. Ne znam kako je došlo do ovoga, neću da ulazim u demagogiju i traženje alibija. Rezultat je jedino merilo. Kad Partizan izgubi pet mečeva zaredom i to od protivnika koji nisu njegovog kvalieta, ne znam šta drugo da uradim. Mogao sam da pričam kako smo mladi i imamo problema sa povredama, ali to je šuplja priča”, zaključio je, sad već bivši trener crno-belih.

FOTO: Star sport

Komentari 87

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva