Selektor Pešić i predsednik KSS Danilović (© Star sport)
Selektor Pešić i predsednik KSS Danilović (© Star sport)

Otkazana utakmica Crna Gora – Srbija

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 17:54

Problem je nedostatak adekvatne hale u Podgorici

Provera manje za selekciju Srbije u susret Mundobasketu. Bilo je planirano da pre puta u Aziju naša reprezentacija odigra četiri kontrolna duela, od kojih tri u Beogradu, a jedan u Podgorici, a ispostavilo se da taj sa Crnom Gorom, na njenom tlu, neće biti upriličen.

Do otkaza je došlo zato što nema gde da se igra. Prvobitno je trebalo timovi Svetislava Pešića i Boška Radovića da provere formu 5. avgusta, da bi se u međuvremnu došlo do saznanja kako nijedna dvorana u glavnom gradu u tom terminu ne može da ugosti košarkaše. „Morača“ je zauzeta od 3. do 13. avgusta kad je na programu kadetsko prvenstvo za rukometašice, a isti događaj je iz kombinacije izbacio i halu u okviru hotela „Voco“. Kako je Bemaks arena trenutno u procesu remonta, a jedino bi još ona u Podgorici kapacitetom i sadržajem mogla da primi reprezenatcije Crne Gore i Srbije, moralo se pribeđi alternativnim rešenjima.

Izabrane vesti

Zato su čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore ponudili da se meč igra u Baru, ali su u KSS takav predlog odbili. I za Crvene i za Orlove to znači da će imati meč manje u sklopu priprema za Prvenstvo sveta.

Posledično tome, Srbija će ostati na kontrolnim utakmicama sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom, 1. i 3. avgusta, dok je termin predviđen za susret u Podgorici (5.8) trenutno slobodan. Zasad se zna da ćemo 16. avgusta u Beogradskoj areni sačekati Portoriko, posle čega slede dve provere u Šenženu, sa Kinom i Brazilom.

 


tagovi

KSSkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasketMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara