Evroliga (©Star Sport)
Evroliga (©Star Sport)

Otkrivena imena potencijalnih zamena za Maršala Glikmana na čelu Evrolige

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 15:10

Tri kandidata u konkurenciji

Klubovi su izglasali nepoverenje generalnom direktoru Maršalu Glikmanu i to znači da će po isteku ugovora doći do sada već neminovnog razlaza.

Elitno takmičenje će tako ući u proces izbora novog prvog čoveka, a specijalizovani košarkaški portal Basket News piše da su u užoj konkurenciji tri imena – generalni menadžer Žalgirisa Paulijus Motijejunas, te GM Efesa Alper Jilmaz i njegov kolega iz Fenerahčea Mauricio Gerardini.

Izabrane vesti

Eurohoops je prvobitno tvrdio da je umesto Motijejunasa u igri njegov pomoćnik Paulijus Jankunas, ali Basket News smatra da je to ipak njegov nadređeni. Jilmaz je takođe bivši košarkaš koji je proveo celu karijeru u Turskoj, uključujući i šest godina u Efesu. Poput Jankunasa i on je iz patika uskočio u odelo odmah po odlasku u penziju 2009. godine. Od tada, pa sve do 2015. bio je sportski direktor, posle čega je promovisan u generalnog menadžera. Bio je izabran za rukovodioca godine 2021. i 2022. godine, što je bio produžetak Efesovih uzastopnih evropskih kruna.

Gerardini je najiskusniji od trojice pomenutih sa 67 godina i višedecenijskim iskustvom u košarkaškim vodama. Pored Fenerbahčea radio je u Benetonu, Torontu i Oklahomi, a bio je rukovodilac godine za sezonu 2016/17.

Odlazeći direktor Maršal Glikman je za godinu dana uradio solidan posao. Napravio je istorijski dogovor da se utakmice Evrolige prenose na televiziji ESPN za američko tržište, što je počelo sa plej-ofom i Fajnal forom ove, uz celu narednu sezonu. On je takođe bio savetnik Đordija Bertomeua od 2002. do 2004. godine.

Takođe, pod njegovim mandatom razvili su se dalji pregovori o širenju na tržište Bliskog istoka.


tagovi

EvroligaMauricio GerardiniAlper JilmazMaršal Glikman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara