Duel Drejmonda Grina i Rikija Rubija (©AFP)
Duel Drejmonda Grina i Rikija Rubija (©AFP)

Ovo bi moglo da bude i finale u Tokiju: Buđenje Amera, pala Furija u Las Vegasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 05:00

SAD dobile svetskog šampiona iz Kine sa 83:76 u poslednjoj proveri pred početak Olimpijskih igara

Olimpijski šampion iz Rio de Žaneira pre pet godina bio je bolji od svetskog prvaka s Mundobasketa u Kini 2019. SAD su slavile protiv Španije sa 83:76 u prijateljskom meču u Las Vegasu, proslednjoj proveri za obe selekcije pred start Olimpijskih igara u Tokiju.

Ovaj duel bi mogao da bude i finalni narednog meseca u prestonici Japana. Četa Grega Popovića uzima zalet posle dva šokantna poraza od Nigerije i Australije na startu priprema. Posle toga branilac olimpijskog zlata na najvećem sportskog takmičenju na svetu je dobio Argentinu prošle nedelje sa 108:80, a sada je pala i Španije koja u svojim redovima ima mnogo što bivših, što sadašnjih NBA igrača.

Izabrane vesti

Nedelja, 14.00: (10,0) Francuska (27,0) SAD (1,05)

Kevin Durent i drugovi nisu dozvolili novo iznenađenje, iako je Furija vodila veći deo prvog poluvremena. Osim početnih 9:7 u preostalom periodu je svetski prvak imao prednost. Španija je stigla do +9 (27:18) početkom drugog perioda igre. Tada je Popović uzeo taj-aut, a Amerikanci su zahvaljujući odličnom finišu Lilarda i Durenta na poluvreme otišli samo sa -2 (36:38).

U prvih 20 minuta odličan u timu Španije bio je Riki Rubio koji je ubacio 14 poena. S druge strane, Amere je u igri držao Kevin Durent, krilo Bruklin Netsa, sa 11 poena.

U nastavku proradila je mašinerija Grega Popovića. Iako je bilo otkaza pred start takmičenje, problemi sa virusom korone Bredlija Bila i Kevina Lava, pršti od zvezda u američkom Drim timu. Dejmijan Lilard, Zek Levin i Keldon Džonson su preuzeli stvar u svoje ruke, pa su sredinom trećeg perioda igre Ameri preokrenuli rezultat i do kraja utakmice nisu imali problema protiv čete Serđa Skariola, koji će naredne godine da predvodi Virtus iz Bolonje. Špancima je ovo prvi poraz na petom pripremnom meču. Pre toga, šampion sveta je ovog meseca dobio po dva puta Iran i Francusku.

Amerikanci su startovali u petorci – Dejmijan Lilard, Džejson Tejtum, Zek Levin, Kevin Durent i Drejmond Grin, a suprostavila im se postava u sastavu Riki Rubio, Rudi Fernandez, Alberto Abalde, Viktor Klaver i Mark Gasol.

U pobedničkom as Portland Dejmijan Lilard je bio najefikasniji sa 19 poena. Sjajni šuter je imao i šest asistencija. Keldon Džonson je ubacio 15 poena. Plej Minesote Timbervulvsa Riki Rubio postigao je 23 poena u poraženom timu.



tagovi

košarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija ŠpanijeKevin DurantRiki RubioGreg Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara