Luka Vildoza (©MN Press)
Luka Vildoza (©MN Press)

Packa Atamanu zbog Vildoze: Imaj poštovanja, pomozi mu da bude bolji

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 10:20

Izjave turskog stručnjaka nisu se svidele njegovom kolegi...

Ergin Ataman je oduvek važio za kontroverznu ličnost u svetu košarke i kao takav njegove izjave i stavovi uvek su privlačili naročitu pažnju.

Osvajač dve Evrolige sa Efesom je često u svojim javnim istupima bez dlake na jeziku, pa se ni u Istanbulu nije libio da kritikuje poimence svoje igrače i druge pojedince. Nešto slično uradio je nedavno, pošto je maltene upro prstom ka Luki Vildozi posle slabije partije.

Izabrane vesti

“Imam zamerke na račun igrača, a posebno na Vildozu. Luka ne može da šutira jedan od sedam iz igre, a posle se žali što ne igra u Evroligi“, rekao je Ataman posle tesne pobede nad Kolososom.

Četvrtak, 20.15: (1,90) Panatinaikos (hendikep -17,5) Alba Berlin (1,90)

Njegova poruka naišla je na osudu njegovog kolege i selektora Argentine Pabla Priđonija. Treneru u stručnom štabu Minesote nije se naročito dopalo što je Ataman kritikovao njegovog sunarodnika, pa je stao u njegovu odbranu.

“Ataman mora da ima više poštovanja prema svojim igračima. Umesto što kritikuje, treba da im pomogne da budu bolji, a ne da ih blati po medijima“, napisao je Priđoni na društvenim mrežama.

Iako Priđoni nije trener u Atamanovom rangu, ipak se radi o nekom ko je kao igrač ostavio trag u evropskoj i pogotovo španskoj košarci, dok je kao reprezentativac Argentine bio deo verovatno najbolje generacije te zemlje, koja je godinama bila u samom vrhu.

Luka Vildoza ove sezone beleži 5,7 poena za petnaest i po minuta na parketu u Evroligi, a nedavno je sam priznao da mora da prihvati ulogu koju ima i da mu treba još vremena za adaptaciju.

Panatinaikosu pobeda u poslednjem kolu sa Albom garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ostaje da se vidi samo sa koje pozicije će u narednu fazu Evrolige.



tagovi

Luka VildozaPablo PriđoniErgin AtamanEvroligaKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara