Mikele Vitali, Alesandro Pajola i Akile Polomnara (MN press)
Mikele Vitali, Alesandro Pajola i Akile Polomnara (MN press)

Pajola: Za mene bi bila velika sreća i čast da budem i dalje saigrač sa Teodosićem

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 11:41

"Nismo sa Teodosićem ništa pričali, ali smo se tokom cele godine šalili oko ovog meča. Timski smo ga zaustavili, ja, Fontekio i Tonut smo se smenjivali. Želeli smo da budemo agresivni"

Srbija tuguje, Italija slavi. Posle 17 godina i srebra u Atini, Azuri će igrati na Olimpijskim igrama, što je košarkaški deo Apenina bacilo u trans.

Izabrane vesti

"Da ste me mi prošlog leta pričali o Skudetu i Olimpijskim igrama, smejao bih vam se. Sve je to apsurdno", izjavio je za "Korijere di Bolonja" jedan od modernih italijanskih junaka Alesandro Pajola.

Pa dodao...

"Još sam pomalo ošamućen, nisam svestan (šta smo uradili), ali kada trezveno razmislim, shvatam da smo učinili nešto neverovatno i presrećan sam".

Italijani su u tišini doputovali uz Beograd, bez Marka Belinelija, Danila Galinarija, Denijela Heketa, Luiđija Datomea, Džefa Bruksa, Amedea Dela Valea... Bili su na kolenima u duelu sa Portorikom odigranom u grupnoj fazi, pa su ih već tada mnogi prežalili.

"Kada smo shvatili da možemo nešto da uradimo? Voleo bih da kažem posle preokreta protiv Portorika kada smo gubili 17 poena razlike. Ali, realno, nismo mislili da ćemo pobediti Srbiju. Prvo poluvreme finala smo završili na sa +12, stigli smo do +20 početkom drugog i tada sam počeo ozbiljno da razmišljam Olimpijskim igrama. Ostali smo fokusirani jer smo znali da će doći delikatni trenuci, a kada je sirena ozbnačila kraja, krenulo je slavlje."

Slavio je Pajola i par nedelja ranije u finalu italijanskog plej-ofa, sa Ričijem, Abasom, Tesitorijem i Teodosićem, od koga su se najviše plašili pred meč u Beogradu...

"Nismo sa Teoodsićem ništa pričali, ali smo se tokom cele godine šalili oko ovog meča. Timski smo ga zaustavili, ja, Fontekio i Tonut smo se smenjivali. Želeli smo da budemo agresivni. Ako ga uvek isto markirate, gubite energiju na duge staze", objasnio je Pajola koji veruje da će Miloš i od jeseni biti u Virtusu.

"On je moj veliki prijatelj i sjajna osoba. Oduvek smo bili bliski. Ne znam kako će stvari da se odvijaju, ali za mene bi bila velika sreća i čast da i dalje budemo saigrači", zaključio je Pajola.


tagovi

košarkaška reprezentacija Italijetokio 2020Alesandro Pajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara