"Luka Bogdanović briljirao"
"Luka Bogdanović briljirao"

Pakleno izdanje Luke Bogdanovića - „sipao“ 24 poena u koš Mursije za gotovo siguran opstanak! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.04.15. | 17:37

Real otišao na vrh španskog prvenstva posle rasturanja Bilbaoa, ali izgubila Džejsija Kerola zbog povrede skočnog zgloba, dok je Marko Todorović ubacio 14 poena... Barselona uništila Saragosu, kojoj je Stevan Jelovac ubacio više nego solidnih 13 poena...

Luka Bogdanović briljirao

Cela Andora slavi Luku Bogdanovića! Bivši košarkaš Partizana odigrao je najbolju partiju u španskom prvenstvu ove sezone, pošto je sa 24 poena (5/8 za tri), četiri skoka, asistencijom i 30 indeksnih poena uništio Mursiju na njenom terenu za pobedu vrednu opstanka u najboljoj evropskoj košarkaškoj ligi - 77:73 (21:15, 22:19, 12:24, 22:15)!

Izabrane vesti

Tačnije, opstanak još uvek nije zvanično obezbeđen, ali Andora sada ima tri pobede više u odnosu na Fuenlabradu, četiri kola pre kraja šampionata. 

Srpski internacionalac bio je apsolutno prva figura susreta koji je mnogo toga doneo gostima. Njegova mirna ruka u poslednjih deset minuta uspela je da sačuva vođstvo na strani Andore i utiša glasnog protivnika, koji je u trećoj deonici uspeo da ubaci čak 24, a goste ostavi na svega 12 poena. Štaviše, Mursija je u poslednji kvartal ušla s minimalnim suficitom, a prednost se „vukla“ sve do finiša susreta. Ali, Bogdanović je „sipao“ trojke kao od šale i uništio protivnika bez većih problema.

Posle Bogdanovića najbolji, a ujedno i jedini dvocifreni strelac u timu Andore bio je Vojdan Stojanovski sa 10 poena i četiri skoka, dok je bivši centar Partizana Nejtan Džavai imao devet poena i tri uhvaćene lopte. Kod domaćina Neto je imao 14 poena i tri asistencije, jedan koš manje ubacio je Lima, dok je crnogorski internacionalac Nemanja Radović dodao po sedam skokova i poena.

Posle Unikahinog poraza od Kahasola iz Sevilje, Real se vratio na vrh ENDESA lige, sa identičnim odnosom pobeda i poraza kao i tim iz Malage. Uprkos iscrpljujućoj četvrtfinalnoj seriji Evrolige sa Efesom, Kraljevići su bili gladni koševa i pobede koja ih je vratila na pol-poziciju - 78:52 (23:7, 29:17, 14:19, 12:9). Pobeda nad Bilbaom bila je slatka, ali povreda Džejsija Kerola zabrinula je kompletni stručni štab. 

Prilikom jednog uobičajenog šuta sa distance američki šuter loše je doskočio i povredio skočni zglob, a prema prvim najavama, Kerol će od terena biti odvojen oko mesec dana. Interesantno, bek je šut pogodio i bila je to njegova treća trojka pre nego što je sam odskakutao do svlačionice. 

Utakmica je bila gotova pre nego što je i počela. Već u prvih deset minuta bilo je jasno da se baskijskom sastavu sprema pakao, pošto je na prvom malom odmoru Kraljevski klub imao čak 16 poena prednosti - 23:7. Bilbao je imao samo dva strelca - Latavijusa Vilijamsa i Dairisa Bertansa, a preveliki broj grešaka, nedostatak agresivnosti, želje i individualnih rešenja vodio je goste ka propasti. 

Posle „udarničke“ prve četvrtine Real je rutinski zadržao prednost do kraja i stigao do četvrte pobede u nizu. 

Najbolji strelac kod domaćina bio je Fakundo Kampaco sa 13 poena, 11 je ubacio Felipe Rejes, a Kerol i Fernandez po deset koševa, s tim što je Amerikanac svoje koševe ubacio za nešto manje od devet minuta. U timu Bilbaoa srpski internacionalac Marko Todorović postigao je 14 poena i tome dodao šest skokova, a Dairis Bertans je ubacio 10 poena. Povremeni reprezentativac Srbije Danilo Anđušić odigrao je nešto više od 18 minuta i bio je bez učinka (0/7 iz igre).

Posle teškog poraza koji je Saragosa Raška Katića i Stevana Jelovca doživela u Vitoriji protiv Laboral Kuće, tim sa severoistoka Iberijskog poluostrva pretrpela je pravu katastrofu protiv Barselone na svom terenu. Katalonski gigant morao je da iskali bes posle (ne)očekivanog poraza u seriji protiv Olimpijakosa, a žrtva je bila Saragosa - 103:67 (21:20, 30:24, 28:8, 24:15). 

Za razliku od susreta sa Laboral Kućom, kada je presudila neprepoznatljivo loša igra u poslednjih deset minuta, protiv tima Ćavija Paskvala prevagu je doneo teror Katalonaca u trećoj deonici. Baš kao i u prošlom kolu i ovog puta Saragosa ubacila je samo osam poena, a Barselona čak 28!

Posle relativno izjednačene igre u prve dve četvrtine, Barsa je ovom furioznom serijom otišla na „+27“ pred početak poslednjeg perioda i sumnje nije bilo da će dva boda otići u Kataloniju.

Jedina ohrabrujuća stvar u ovom trenutku jeste to što je srpski internacionalac Stevan Jelovac ubacio 13 poena i uhvatio četiri lopte, ali uz vrlo loše procente šuta iz igre (3/7 za dva, 1/6 za tri). Raško Katić je na terenu proveo samo osam minuta i za to vreme ubeležio četiri poena i dva skoka. Kod Reala čak 22 poena ubacio je Dešon Tomas, 13 poena dodao je Edvin Džekson, a 12 koševa i pet skokova Džastin Doelman.

ENDESA - 30. kolo

Subota:

Valensija – Manresa 84:81
/Lučić 13,  Nedović 11 – Sančez 20, Rizvić 10/

Sevilja – Unikaha 75:70
/Peni 17, Porzingis 13 - Grin 13, Marković 9/

Fuenlabrada – Laboral Kuća 91:83
/Panko 23, Klark 17 - Džejms 17, Ajverson 13/

Huventud – Gipuskoa 91:66
/Hana 16, Suton 14 - Doblas 17, Dijez 16/

Nedelja:

Real Madrid – Bilbao 78:52
/Kampaco 13 - Todorović 14/

Mursija – Andora 73:77
/Neto 14 - Bogdanović 24/

Saragosa – Barselona 67:103
/Guldin 19 - Tomas 22/

18.30 Estudijantes – Rio Monbus

(FOTO: Screenshot Via Youtube.com)


tagovi

Stevan JelovacLuka BogdanovićKK SaragosaKK Real MadridKK BarselonaKK AndoraENDESA ligaDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara