Screenshot - twitter.com/FBBasketbol
Screenshot - twitter.com/FBBasketbol

Pala dva potpisa u Istanbulu: Pjer i Birsen ostaju u Fenerbahčeu

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.05.23. | 17:11

Dimitris Itudis odlučio da sačuva jezgro ekipe

Fenerbahče je sjajno počeo sezonu u Evroligi, ali usled brojnih problema je bio najslabije rangirani tim u plej-ofu, te je posle pet utakmica ispao od Olimpijakosa. Sada mu preostaje da pokuša da odbrani tron u Turskoj, a već je polako počeo da kroji tim i za narednu sezonu.

Poznato je da je saradnju sa klubom produžio Marko Gudurić, a sada su isto uradili i Dajšon Pjer i Metedžan Birsen. Obojica su produžila vernost klubu na po tri godine.

Izabrane vesti

Kanađanin je u Istanbul stigao početkom sezone 2020/21 iz Dinamo Sasarija i potpisao 2+1 ugovor, a prema novom će u klubu ostati do kraja takmičarske godine 2025/26.

Dosad je ubeležio 93 nastupa u Evroligi kao član Kanarinaca, prosečno beležio 8,3 poena i 3,8 skokova, uz prosečan indeks 11. U turskom prvenstvu je odigrao 68 utakmica na kojima je postizao 8,9 poena, hvatao 4,53 skoka, uz 2,62 asistencije (prosečan indeks 12,34).

Izrastao je u jednog od najboljih krilnih igrača u Evroligi, ali i jednog od najbitnijih u ekipi Fenerbahčea, te ovaj potez uprave kluba ne čudi.

S druge strane, Birsen je produkt juniorskog tima. Napustio je Fener 2014, ali se vratio leta 2021. i izborio za mesto u rotaciji.


tagovi

KK FenerbahčeDajšon PjerMetedžan Birsen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara