Foto: KK Cibona / Željko Baksaj
Foto: KK Cibona / Željko Baksaj

"Pale" sve sudije sa meča Cibone i Budućnosti

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.03.21. | 16:49

Arbitri dobili negativne ocene i čeka ih suspenzija od dve utakmice

Utakmica Cibona - Budućnost (72:76) koja je odigrana 13. marta dobila je neočekivano "treće poluvreme". Prema informacijama Mozzart Sporta sva trojica sudija pomenutog meča su zbog loše odrađenog posla dobila negativne ocene - 2,5.

Izabrane vesti

"Prema članu 17. Ocenjivanje i izbor sudija iz Pravilnika o radu sudijske komisije dužan sam da vas obavestim o ocenama 2,5 (dva i po) kojima su ocenjene sudije Milivoje Jovčić, Marko Juras i Vladimir Vesković na utakmici 21.kola ABA lige Cibona – Budućnost odigrane 13. marta u Zagrebu. Shodno tim ocenama sudije podležu kaznama iz člana 19 Sankcije iz Pravilnika o radu sudijskog komisije", naveo je u izveštaju predsednik Sudijske komisije Saša Maričić koji je i sam naveo da su u pitanju loše ocene.

I ranije se dešavalo da pojedine sudije dobiju slabije ocene, ali teško da su sva trojica arbitara "pala" u radu na jednoj utakmici.

Prema članovima 19.1, 19.2 i 19.3 Pravilnika sudijske komisije koji se odnosi na sankcije, ocena 2,5 automatski znači dve utakmice nesuđenja po tempu delegiranja, ocena 2 donosi tri utakmice pauze, a ocena 1 automatski suspenduje sudiju do kraja sezone.

Sve sankcije iz ovih članova stupaju na snagu odmah, a u slučaju da je neko od sudija, u ovom slučaju Jovčić, Juras ili Vesković unapred delegiran za neki od naredna dva meča, ipak neće moći da sudi dok ne istekne suspenzija.



tagovi

ABA ligaKK Budućnost PodgoricaCibonaMarko JurasMilivoje Jovčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara