Valter Tavares (©Starsport)
Valter Tavares (©Starsport)

Panatinaikos i NBA timovi kruže kao ajkule oko Tavaresa, u igri 7.000.000 po sezoni

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 15:53

Centru Real Madrida ističe ugovor na kraju sezone, a novih detalja o produžetku saradnje nema

Nije Valter Tavares uspeo da se nametne u NBA ligi, ali je zato dodatno ispekao zanat i odmah po povratku na Stari kontinent uspostavio dominaciju koja traje već preko šest godina. Izrastao je u Real Madridu u najboljeg centra evropske košarke, ali i jednog od najdominantnijih košarkaša s ozbirom na svoje fizičke predispozicije i šta je sve sa njima sposoban da izvede na terenu i sa loptom u rukama.

Kao košarkaš Kraljevskog kluba je osvojio dve titule u Evroligi, posto najbolji bloker u istoriji takmičenja, tri puta je biran u idealnu petorku, a isto toliko put je proglašavan i najboljim defanzivcem u društvu najboljih na kontinentu. Ipak, ušao je u poslednjih šest meseci ugovora sa Blankosima, pa je sve veći znak pitanja pored njegovog ostanka u glavnom gradu Španije.

Izabrane vesti

Pisalo se još prošle sezone da pregovori gorostasnog centra sa Zelenortskih ostrva i Realovog menadžmenta oko produžetka saradnje ne idu u pravom smeru. Da on želi daleko više novca, a da Real to nije spreman da mu ponudi. Marka je obelodanila da bivši košarkaš Gran Kanarije, Atlante i Klivlenda šampiona Evrope košta oko 3.500.000 evra po sezoni bruto, te da njemu zbog poreza ostaje oko 1.800.000 evra. Jasno je odakle želja igrača koji je postao strah i trepet u Evropi za značajno većim primanjima.

Pregovori sa Realom su se nastavili, ponovo su seli za sto početkom decembra, ali ako Kraljevski klub nije spreman da mu izađe u susret, ima ko jeste. Pisalo se i letos da ga merkaju Portland Trejl Blejzersi, ali nije došlo do saradnje jer mu je otpusna klauzula veća od 6.000.000 evra. Narednog leta to neće biti prepreka zainteresovanim stranama, a kako prenosi Moše Barda sa portala ONE, među njima se nalazi Panatinaikosa, ali i nekoliko timova iz najjače lige sveta.

Prema njegovim saznanjima, NBA klubovi bi bili spremni da mu ponude višegodišnje ugovore i platu tešku čak 7.000.000 po sezoni (iako nije naglašeno, verovatno su u pitanju dolari). PAO je svoje ambicije pokazao letos kada je "razbio kasicu" i redom dovodio igrače iz samog krema evropske košarke u Atinu, pa čak namamio i NBA igrača u liku i delu Kendrika Nana. Ne zaboravimo i da je Dimitris Janakopulos nedavno izjavio da je dogovorio dolazak dvojice igrača od po 3.000.000 evra za narednu sezonu. Dakle, Zeleni se ne šale, pa ne bi začudilo da pred Tavaresa stave "bezobraznu" ponudu. A kontroverzni vlasnik kluba nije krio da bi voleo da ga vidi u zelenom.

"Agenti su mi rekli da ostanem smiren i radim naporno. Ne znam da li su pričali. Jedina briga mi je da dam sve od sebe i završim sezonu uspešno. Kada bude gotova, pričaćemo", pričao je nedavno Tavares.

U svakom slučaju, nema sumnje da nas čeka vruće leto. Real mora da razmišlja i o drugima, pošto ugovor ističe i Mariju Hezonji, Džananu Musi, Vensanu Poarjeu...


tagovi

KK Real MadridValter TavaresKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara