Košarkaši Panatinaikosa (©Starsport)
Košarkaši Panatinaikosa (©Starsport)

Panatinaikos savladao Peristeri u majstorici i 20. put uzastopno izborio finale grčkog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 20:37

Za trofej će se boriti sa Olimpijakosom

I pred tekuću sezonu se moglo pretpostaviti da će Panatinaikos i Olimpijakos pronaću put do finala grčkog plej-ofa, ali Zeleni su nebrojeno puta ozbiljno zabrinuli svoje navijače. Na kraju su ipak uspeli da opravdaju početna očekivanja, pošto su u majstorici polufinala savladali Peristeri kod kuće 81:67.

Fascinantan je podatak da je PAO dobio prvi meč polufinala kod kuće sa 101:57, ali da nije uspeo da izbegne dramu. Ekipa Vasilisa Spanulisa je dobila oba meča kod kuće, izborila se za peti meč u OAKA Areni, ali nije uspela da priredi senzaciju, pa je PAO po 20. put uzastopno u finalnoj borbi za pehar.

Izabrane vesti

Marijus Grigonis je na kraju bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, ali je junak bio Dimitris Agravanis. On je u trećoj četvrtini, koja je bila prelomna, ubacio 13 od ukupno 23 poena Zelenih u pomenutom intervalu. Susret je okončao sa 15 poena.

Ispratili su ih Arturas Gudaitis i Mateuš Ponitka sa po 13 poena, s tim što je Poljak imao i osam skokova, kao tri asistencije.

Kod Peristerija 16 poena i sedam završnih dodavanja Silvana Fransiska, 12 je uz osam skokova ubacio Miro Bilan, dok je do 10 brojao Met Kolman. Bivši košarkaš Crvene zvezde i FMP-a, Aleksa Radanov, ubacio je samo poen, uz tri skoka i asistenciju za 17 i po minuta u igri.

Finale počinje naredne nedelje u Dvorani mira i prijateljstva, s ozbirom da Olimpijakos kao prvi na tabeli ima prednost domaćeg terena.




tagovi

KK PanatinaikosPeristeriMarijus GrigonisDimitris Agravanis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara