©Starsport
©Starsport

Pangos nastavlja da traži sreću: Zbogom Valensiji posle samo godinu dana

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.24. | 19:07

Kanadski plejmejker završio epizodu u španskom klubu

Kevin Pangos nije u planovima Valensije za narednu sezonu i moraće da potraži novu sredinu. Nadao se kanadski plejmejker da bi utočište mogao da nađe u španskom gradu, posle neslavne epizode na početku sezone u Milanu, ali su povrede uz jaku konkurenciju na poziciji jedan, učinile da 31-godišnji igrač posle samo jedne sezone otvori novo poglavlje u karijeri. Za Slepe miševe je odigrao samo 12 mečeva uz skroman prosek od 1,9 poena uz 2,3 asistencija po meču. Nedovoljno za ekipu čiji je evropski status još pod znakom pitanja.

Igrao je košarku života pod dirigentskom palicom Šarunasa Jasikevičijusa sa kojim se u sezoni 17/18 domogao Fajnl-fora Evrolige u Beogradu. Posle uspeha u Kaunasu i dve osvojene šampionske titule sa litvanskim gigantom, uputio se na Pirinejsko poluostrvo gde je kuburio sa povredama u dresu Barselone. Ponovo je oživeo karijeru u ruskom Zenitu i bio uvršten u idealnu petorku Evrolige. Usledio je već viđeni scenario i novi problemi sa povredama koji su drastično uticali na dalji tok karijere.

Period protkan povredam uticao je da Pangos do danas nije uspostavio kontinuitet, a u predstojećim danima će imati zadatak da pronađe sredinu u kojoj će pokušati da se vrati nivo koji je pokazivao u dresu Žalgirisa i Zenita, ukoliko želi da ostane deo najelitinijeg evropskog takmičenja u Evropi uz sreću da ga povrede zaobiđu.


tagovi

Kevin PangosKK Valensija

Ostale vesti


Najviše komentara