Kevin Pangos
Kevin Pangos

Pangos potpisao na dve godine za Olimpiju Milano

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 19:53

Plejmejker se odlučio za Italiju

Saga je završena. Kevin Pangos karijeru nastavlja u Italiji. Dosta se prethodnih nedelja spekulisalo o njegovoj finalnoj destinaciji, navodno veliki broj klubova se raspitivao za Pangosa, ali od samog starta je Olimpija iz Milana bila najkonkretnija i na kraju je ozvaničila dolazak kvalitetnog plejmejkera. Ugovor je potpisan na dve sezone.

Izabrane vesti

"Izuzetno nam je drago što je u našu organizaciju stigao igrač velikog kvaliteta. Dokazan je na svim poljima, pobednik je i ima sve potrebne veštine da nam pomogne na svim poljima", rekao je generalni menadžer ekipe Hristos Stavropulos.

Pangos već ima veliko iskustvo kada je u pitanju Evroliga. Prethodni put je igrao u dresu Zenita kada je prosečno beležio 13,5 poena uz 6,6 asistencija. Tada je bio u najboljoj petorci takmičenja.

Posle te sezone Pangos se odlučio na odlazak u NBA ligu, ali nije uspeo da se nametne u Klivlendu gde je odigrao samo 24 utakmica. Iz tog razloga se odlučio za povratak u Evropu, odluka je pala na CSKA Moskvu, ali svega nekoliko dana kasnije počeo je rat u Ukrajini, a ruski timovi su izbačeni iz takmičenja.

Dugo je Pangos razmišljao gde će nastaviti karijeru, a sada je sa razmišljanjem gotovo. Može da krene da se priprema za ekipu Etorea Mesine.

"Izuzetno sam uzbuđen što ću biti u Milanu. Ne mogu da dočekam da sezona počne i da krenem da treniram sa saigračima", izjavio je Pangos za zvanični sajt kluba.

Kanađanin je pokazao veliki kvalitet još u mlađim reprezentativnim kategorijama. U Sjedinjenim Američkim Državama je igrao za Gonzagu, a u Evroligi je debitovao 2016. godine u dresu Žalgirisa. Igrao je posle u Barseloni i već pomenutom Zenitu.




tagovi

Kevin PangosOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara