Kumađe i Egzum (©MN Press)
Kumađe i Egzum (©MN Press)

Pangos vratio Olimpiju iz mrtvih, Meli promašio pobedu - Alba preživela dramu i slavila posle produžetka

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 23:03

Tamir Blat s dve trojke doneo pobedu berlinskom klubu - 80:74

Sa berlinskom Albom nema šale. Evroligašima redom mrsi konce, uzela je Partizan Mozzart Betu meru na premijeri, a u Milanu potvrdila da je tim za velika dela. Tvrd je orah Alba, mnogi će na njoh slomiti zube. Preživela je dramu i pljusak trojki Kevina Pengosa u Mediolanum forumu i iz produžetka izašla neokrznuta - 80:74.

Nikolo Meli je tragičar. Tamir Blat - heroj. Promašio je Italijan trojku za pobedu uz zvuk sirene, mogao je da produži šutersko ludilo Kevina Pangosa i Šejvona Šildsa, i gurne Albu u ambis. Sam kao duh u korneru, lopta ide samo do obruča. Poklonio je nemačkom timu novu šansu za trijumf, kreirao ga je sin Dejvida Blata. Kada je bilo stani-pani, kada se svima skratila ruka, Tamir je svezao dve trojke i presudio Olimpiji.

Izabrane vesti

Napravila je Alba od gotovog veresiju, pripremila je teren da završi sve pre produžetka. Prosula je dvocifrenu razliku. I umesto da četa Izraela Gonzaleza Nunjeza fokusira na Kevina Pangosa, koji je početkom četvrte deonice pokazao da ulazi u seriju i da je podesio nišanske sprave, dala mu je previše prostora. Istina, pogađao je plejmejker Olimpije i lude šuteve, tako je i ušao u šuterski ritam, a onda je zajedno sa Šejvonom Šildsom zatrpao koš gostiju i u skroz naskroz istopio prednost Albe. 

Kajl Hajns je sa linije za slobodna bacanja izbori produžetak, Nikolo Meli je imao savršenu priliku da drami da posebnu notu i izraste junaka. Umesto toga - ponudio je košarkašima berlinskog kluba bocu sa kiseonikom. Kao što je Kevin Pangos vratio Olimpiju u život, tako je i Nikolo Meli podario novi Nemcima. Novu priliku da dokusure domaćina nisu propustili.

Džejlin Smit, američki plejmejker sa hrvatskim pasošem, dirigovao je napadom Albe do produžetka, vozao je čuvare i bio najzaslužniji za to što su gosti imali dvocifrenu prednost. Sklonio se u produžetku na strranu, išla je lopta u ruke Tamira Blata, a momak iz Netanje je ubacio odam od deset poena nemačkog kluba u produžetku. 

Razmontirao je Blatov sin domaćina, pogodio je dve trojke za pobedu. Poslednju je obacio od tablu i izbio košarkašima Olimpije iz glave i najmanju pomisao da meč može još da potraje. Sa 13 poena Tamir Blat je podelio prvo mesto na listi strelaca kod Albe sa Džejlinom Smitom, dok je u timu Etorea Mesine najefikasniji bio Kevin Pangos sa 16 poena, a jedan manje je dodao Šejvon Šilds.

EVROLIGA – 2. KOLO

Četvrtak:

Crvena zvezda - PAO 75:77

/Bentil 18 - Grigonis 17/

Monako - Efes 95:92

/Džejms 19 - Klajburn 27/

Barselona - Real Madrid 75:73

/Šanli 14 - Dek 21/

Virtus Bolonja - Bajern Minhen 66:63

/Lundberg 13 - Vajler Beb 16/

Petak:

Fenerbahče - Makabi 86:71

/Gudurić 23 - Boldvin 14/

Olimijakos - Žalgiris 90:80

/Vezenkov 23 - Brazdeikis 21/

Baskonija - Partizan Mozzart Bet 89:89, posle produžetka 103:96

/Hauard 28 - Ledej 23/

Olimpija Milano - Alba 70:70, posle produžetka 74:80

/Pangos 16 - Smit 13/

21.00: (1,35) Valensija (16,0) Asvel (3,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaAlbaAlba BerlinOlimpija MilanoDžejlin SmitKevin PangosŠejvon Šilds

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara