Svi najbolji hoće u Tokio: Na prvom spisku Grega Popoviča 44 igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.20. | 18:37

Tu su Lebron, Kari, Harden, Dejvis, Oldridž...

Mnogo otkaza za reprezentaciju SAD-a bilo je pred Svetsko prvenstvo prošle godine. Veliki debakl doživeli su američki asovi i to je bila šamarčina, opomena da se više ne može bez najboljih u sastavu protiv ostatka sveta.

Bilo je jasno posle tog neuspeha da će na Olimpijske igre ići daleko jači sastav SAD, a  danas je  košarkaška federacija objavila spisak od 44 košarkaša na koje selektor Greg Popovič računa za nastup u Tokiju. I imena su da se „smrzneš“. Tu je sve najbolje što NBA liga ima: Lebron Džejms, Stef Kari, Džejms Harden, Entoni Dejvis, Lamarkus Oldridž...

Izabrane vesti

Na spisku je i svih 12 igrača koji su nastupali u Kini prošle godine: Barns, Braun, Heris, Lopez, Midlton, Mičel, Plamli, Smart, Tejtum, Tarner, Voker i Vajt. Ipak, male su šanse da će neko od njih biti u sastavu i na ovom takmičenju. Naravno, ukoliko se ne dese brojni otkazi kao prošli put.

Selektor SAD-a i na Olimpijskim igrama će biti trener San Antonio Sparsa Greg Popovič, prvi asistenti će mu biti Stiv Ker i Lojd Pirs, kao i trener Vilanova Univerziteta Džej Rajt.
“Ovo je prvi korak u pravljenju reprezentacije koja će predstavljati SAD na Olipijskim igrama 2020. u Tokiju. Posvećenost, želja i uzbuđenje svih naših sportista da predstavljaju svoju zemlju je neverovatno. Spisak je sačinjen od iskusnih i velikih igrača, do momaka koji će tek biti velike zvezde svetske košarke“, rekao je Džeri Kolađelo, koji je direktor reprezentacije SAD-a od 2005. godine

Evo i celog spiska na kojem su 44 košarkaša: Bem Adebajo, Džimi Batler (Majami), Lamarkus Oldridž, DeMar DeRozan, Derik Vajt (San Antonio), Bredli Bil(Vašington), Devin Buker (Finiks), Malkolm Brogdon, Viktor Oladipo, Majls Tarner (Indijana), Džejlen Braun, Markus Smart, Džejson Tejtum, Gordon Hejvord, Kemba Voker (Boston), Majk Konli, Donovan Mičel (Juta), Stefon Kari, Drejmond Grin, Klej Tompson (Golden Stejt), Entoni Dejvis, Dvajt Havard, LeBron Džejms, Kajl Kuzma, Žavel Megi (Lejkers), Andre Dramond, Kevin Lav (Klivlend), Kevin Durant, Džo Heris, Kajri Irving (Bruklin), Pol Džordž, Montrez Herel, Kavai Lenard (Klipersi), Džejms Harden, Rasel Vestbruk (Hjuston), Tobajas Heris (Filadelfija), Brendon Ingram (Nju Orleans), Damjan Lilard (Portland), Bruk Lopez, Kris Midlton (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Pol (Oklahoma), Mejson Plamli (Denver).

Neki od ovih momaka već imaju znato sa OI iz Rija pre četiri godine, tada su u sastavu bili Batler, Derozan, Durant, Džordž, Grin, Irving, Lauri i Tomson. SAD su tada turnir završile sa osam pobeda bez poraza, a u finalu su nadigrale reprezentaciju Srbije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara