Panter o receptu za Barselonu: Da imamo mu*a da ih zaustavimo u odbrani

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 22:18

Kapiten Partizan Mozzart Beta izneo očekivanja pred duel u Kataloniji

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Barselone)

Košarkaše Partizan Mozzart Beta u 29. kolu Evrolige čeka jedna od težih zadataka, gostovanje u Palau Blaugranu drugoplasiranoj Barseloni (četvrtak, 20.30). Propustili su crno-beli priliku u Milanu da uskoče na 10. mesto, ali i dalje su i te kako u igri za plej-in, a brejk u Kataloniji bi nesumnjivo dao veliki vetar u leđa izabranicima Željka Obradovića pred ključne borbe u tekućoj sezoni.

Izabrane vesti

Jedan od igrača od kojih se najviše očekuje na terenu tima koji je izgubio samo dva od 15 mečeva kod kuće ove sezone je bez dileme kapiten Partizana Kevin Panter, koji veruje da zna recept za trijumf nad četom Rođera Grimaua.

"Možemo mnogo stvari da uradimo da dođemo do pobede. Za početak da budemo svoji, da igramo dobro 40 minuta, a ne 36, 37... Ofanzivno da budemo odlučni, da uzimamo šuteve na kojima radimo i pogađamo ih. Što se tiče odbrane, da imamo mu*a da zaustavimo rivale ispred sebe da postižu poene. Moramo da radimo stvari koje nemaju veze sa taktikom", rekao je Panter za Mozzart Sport.

Iako je letos smanjila budžet, Barselona je uspela da okupi sjajnu ekipu. Dovela je tri bivša NBA igrača, Vilija Ernangomeza, Džabarija Parkera i Rikija Rubija. Amerikanac još mora da izgradi ime na Starom kontinentu, ali mu vrlo dobro ide u prvoj sezoni, dok je jasno šta je Grimau dobio u MVP-u Evrobasketa iz 2022. i najkorisnijem igraču Mundobasketa iz 2019, čak i pored činjenice da je Rubio imao veliku pauzu zbog problema sa mentalnim zdravljem.

"Sve zavisi od lige u kojoj igraju. Ne smatram da je Džabari Parker veliko ime u Evropi, ali svi znaju ko igra za Barselonu".

Crno-beli su u Milanu minule sedmice izgubili u poslednjim sekundama... Šabaz Nejpir je pogodio težak šut za prednost Italijana, imao je Partizan napad za produžetak i pobedu, ali ga nije najbolje izveo, pa je morao da pruži ruku rivalu.

"To su teški porazi. Možete da izvučete mnogo stvari iz njih, da pričate o ovim ili onim stvarima, ali kada na kraju sezone vratite film, takve utakmice bole".

Često su Panter i drugovi gubili mečeve na jedan posed, mada su brojne na taj način i dobili. Ipak, koš razlika -13 pri učinku 13-15 pokazuje da su sa svim rivalima bili rame uz rame, da su retko ubedljivo gubili.

"Nikada ne izgubimo prevelikom razlikom, uvek je do nas. Morate da se trudite da se ne oterećujete previše, ali takva je igra. Morate da ograničete greške, izgubljene lopte, male stvari... Tako timovi uglavnom pobeđuju", zaključio je Kevin Panter.




tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKevin PanterKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara