Kevin Panter na žrebu za Kup Radivoja Koraća (© MN Press)
Kevin Panter na žrebu za Kup Radivoja Koraća (© MN Press)

Panter pred večiti derbi traži recept za prekid Partizanovih muka na gostovanjima: Da znam odgovor na to...

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 09:34

"Vrlo moguće da će ponovo biti meč na jednu loptu. Ne mogu da predvidim budućnost, ali ono što je zanimljivo je da igraju dve dobre ekipe koje se bore za mesto u plej-ofu", rekao je Kevin Panter pred duel sa Zvezdom u Evroligi u petak

Ne igra Partizan Mozzart Bet na strani onako kako trener Željko Obradović želi. Na 10 utakmica u Evroligi, upisano je osam poraza, a sada sledi verovatno i najteže gostovanje iako nema putovanja van Beograda. Crno-beli se u petak vraćaju u dvoranu Pionir - idu na noge Crvenoj zvezdi koja je slavila pred navijačima Partizana u prepunoj Areni u istorijskom evroligaškom okršaju u decembru. Do revanš susreta, klub iz Humske mora da pronađe recept i pokaže nivo kvaliteta koji se vidi kada igraju na svom terenu. A kako će to da izvedu pitali smo najrelevatnijeg člana Partizana - kapitena Kevina Pantera.

Izabrane vesti

"Kada bih znao odgovor na to pitanje verovatno ne bismo imali taj problem", sasvim iskreno govori američki internacionalac.

Ostaće upamćno da je Partizan Mozzart Bet bio nadomak pobede u prvom evroligaškom meču protiv crveno-belih, ali u završnici je tim trenera Obradovića poklekao, a odlučio je koš Nemanje Nedovića u poslednjoj sekundi na asistenciju Luke Vildoze.

"Vrlo moguće da će ponovo biti meč na jednu loptu. Ne mogu da predvidim budućnost, ali ono što je zanimljivo je da igraju dve dobre ekipe koje se bore za mesto u plej-ofu. Uostalom videli smo mnoge utakmice ove sezone koje su se završavale na jednu loptu, jedan od njih je bio i taj protiv Zvezde, ali odigrali smo još puno mečeva koji su bili neizvesni. Moramo da igramo i ostanemo koncentrisani do poslednjeg zvižduka sudije i to je jedini put do pobede".

Onda se postavlja pitanje šta je to drugačije u odnosu na prvi susret koji je odigran 8. decembra.

"Što se mene tiče, jedina razlika koja je kod mene primetna je činjenica da se sada meč igra pred njihovim navijačima i to je to".

PETAK, 19.00 (1,60) Crvena zvezda (14,5) Partizan Mozzartbet (2,55)

Dvorana možda jeste druga u odnosu na ovu sezonu, ali je dobro poznata klubu iz Humske,

"Igrali smo čitave prošle sezone u toj dvorani. Biće zanimljivo to je sigurno".

Crno-beli su u nedelju uveče slavili u Podgorici, odmah posle meča sa Studentskim centrom su se vratili za Srbiju i kompletan fokus prebacili na večiti derbi.

"Da se ovako izrazim, to je utakmica kao bilo koja druga, iako znamo da nije utakmica kao bilo koja druga. Međutim kao košarkaš, profesionalac, moraš da se ponašaš uvek isto, da imaš isti mentalni pristup... jasno nam je da svi posebno prate ovu utakmicu, ali što se mentalnog aspekta tiče, još jedna utakmica u dugačkoj sezoni".

Posebnu draž ovom meču daje i stanje na tabeli. Večiti rivali su u otvorenoj borbi za mesto koje vodi u plej-of. Ne bi bilo iznenađenje da samo jedan od dva tima nađe mesto među najboljih osam, a Zvezda je trenutno u u blagoj prednosti jer ima 10 pobeda i poraza, dok je klub iz Humske na devet trijumfa posle 20 odigranih mečeva u elitnom takmičenju.

"Moguće je da se tako nešto dogodi... videćemo.. ima još utakmica... biće interesantno videti ko će biti među osam najboljih, a na nama je da dođemo do pobeda i stavimo sebe u poziciju da budemo deo plej-ofa", dodaje Panter posle žreba za Kup Radivoja Koraća na kojem njegova ekipa po svemu sudeći u polufinalu ide na Crvenu zvezdu:

"Moj treći Kup... čoveče, kako vreme leti... imam osećaj da sam ovde oduvek", uz smeh završava kapiten crno-belih koji je prvi Kup Koraća igrao kao član Zvezde.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara