Detalj sa utakmice (© ABA liga)
Detalj sa utakmice (© ABA liga)

Panteri dopustili Cedeviti da se izmigolji i slavi u Železniku

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 23:06

U odloženom meču 16. kola, slavio klub iz Ljubljane rezultatom 77:75

U meču bez rezultatskog značaja, imao je FMP priliku da zabeleži veliku pobedu. Izabranici Nenada Stefanovića su mogli da sruše Cedevitu Olimpiju, ekipu koja igra izvanrednu košarku ove sezone. Ipak, na kraju su svojim greškama ispustili meč. Gosti iz Slovenije su slavili rezultatom 77:75.

Heroj meča je Zek Ogust. Amerikanac je pogodio četiri slobodna bacanja u ključnim momentima kojima je obezbedio trijumf. FMP je mogao do trijumfa, imao je Brajs Džouns loptu u rukama, ali u driblingu je izgubio kontrolu. U ponovljenom napadu, Danilo Tasić je izvukao faul, ali na liniji za slobodna bacanja je bio polovičan.

Izabrane vesti

Pre toga je FMP imao četiri poena prednost na dva minuta pre kraja. Tasić je pogodio trojku, izgledalo je da pobeda ide u ruke FMP Železniku, ali je Edo Murić bitnom trojkom vratio tim u život.

Fantastične partije pružili su već pomenuti Džouns i Tasić. Amerikanac je ubacio 23 poena, dok je Tasić ubacio 20. Dvocifren je bio Izundu sa 16.

Na drugoj strani, Ogust je okončao susret sa 15 poena, Jaka Blažič je imao 13, a Edžim 11.

Obe ekipe igraju sada plej-of. FMP ide na Budućnost, a pobednik tog susreta igraće protiv Partizana u polufinalu. Cedevita sa druge strane prvo igra protiv Igokee, a ako pobedi sledi okršaj protiv Crvene zvezde.

ABA liga

Petak

Krka - Mega Mozzart 62:79

/Macura 13 - Matković 14/

Cibona - Zadar 80:73

/Gegić 20 - Marčinković 25/

FMP - Cedevita Olimpija 75:77

/Džuns 23 - Ogust 15/

Subota

13.00 Crvena zvezda - Igokea

17.00 Borac - Mornar

19.00 Split - Budućnost



tagovi

KK FMPCedevita OlimpijaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara