Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Panteri predjelo za paklenu nedelju Partizana kada stižu Španci

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 09:44

Partizan Mozzart Bet od 21 čas dočekuje FMP Železnik u 23. kolu ABA lige (21.00, Arena Sport)

Posle novog poraza i razočaranja na strani u Evroligi, nije lako ekipi Partizan Mozzart Beta da fokus prebaci na FMP Železnik, naročito ako znamo da slede dve ključne utakmice naredne nedelje u Evroligi kada u Arenu budu stigli Baskonije (utorak) i veliki dužnik Real Madrid (četvrtak). Ipak, klub iz Humske je u takvoj situaciji da ne sme sebi da dozvoli luksuz da kiksne protiv Pantera koji stižu na parket najveće dvorane u Srbiji. Početak meča je zakazan za 21 čas.

Partizan ima tu sreću da je FMP ove sezone igra sa velikim oscilacijama, a koliko je turbulentno bilo u Železniku se najbolje vidi po činjenici da su promenili čak tri trenera. Sada na klupi sedi Saša Nikitović. Promenjen je i veliki broj igrača, a među poslednjima koji je stigao, a vredan pomena je nekadašnji povremeni reprezentativac Srbije Jovan Novak.

Izabrane vesti

Međutim sva ova imena ne treba previše da opterećuju crno-bele jer je njima svakako potrebna pobeda bez obzira ko je na drugoj strani terena, pre svega zbog samopouzdanja koje je poljuljano u Barseloni.

"Ispred nas je serija važnih i teških utakmica i ona nam, na neki način, ne dozvoljava da se mnogo bavimo stvarima koje su iza nas. Doputovali smo u jutarnjim časovima i danas imamo jedan trening na kom ćemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo i odigramo najbolje moguće protiv ekipe FMP-a koja u poslednje vreme igra veoma dobro", naglasio je Obradović

. Jedan od odnih koji u poslednje vreme dobija značajnu šansu na parketu je Danilo Anđušić na koga biste mogli da obratite posebnu pažnju večeras u Areni.

"Na žalost ili sreću, ritam utakmica je takav da imamo prostora samo da mislimo o prvom narednom izazovu koji sledi. Čim smo dotakli zemlju u Beogradu, okrenuli smo se meču protiv FMP-a koji će sigruno biti jako motivisan protiv nas. I njima i nama je sutrašnja utakmica veoma važna zbog pozicije na tabeli, tako da će obe ekipe sigurno sutra dati sve od sebe. Oni su promenili tim i stručni štab u odnosu na našu prvu utakmicu, igraju sve bolje u poslednje vreme i sutrašnja utakmica će biti veoma izazovna za nas", istakao je Anđušić

Što se tiče tabora FMP Železnika. Ekipa je trenutno 12. mesto na tabeli ABA lige. Svesni su da dolaze na noge protivniku koji je kvalitetniji na svakoj poziciji.

"Ekipa Partizana nam je u prvom delu prvenstva priredila veliki poraz. Sama činjenica da su u gornjem delu tabele i da nastupaju u Evroligi govori da imaju najviše ciljeve. Mi u ovom trenutku imamo jedan cilj, a to je opstanak u ligi. Sve te činjenice govore da je Partizan apsolutni favorit u ovoj utakmici. Mi pokušavamo da dođemo do željene pobede koja bi nam omogućila opstanak u ligi. Teško je očekivati da mi možemo da priredimo možda i najveće iznenađenje u ligi ove sezone, ali uvek možemo da se nadamo u pozitivne stvari. Šta će biti, videćemo nakon 40 minuta’, rekao je trener Saša Nikitović.

Ulaz na utakmicu 23. kola će prema odluci Kluba biti besplatan za sve dame, kojima na ulazu neće biti tražene nikakve ulaznice.

ABA LIGA

23. kolo

Petak

Mornar - Igokea 86:84

/Veters 20 - Kondić 14/

Subota

17.00 (1,70) Zadar (14,5) Cedevita Olimpija (2,30)

19.00 (1,03) Budućnost (28,00) Borac (12,00)

21.00 (1,85) Partizan Mozzart Bet (-18,5 hendikep) FMP (1,85)

Nedelja

12.00 Mega - SC Derbi

18.00 Cibona - Crvena zvezda

Ponedeljak

18.00 Krka - Split



tagovi

KK PartizanABA ligaKK FMP

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara