Detalj sa utakmice (© Star sport)
Detalj sa utakmice (© Star sport)

Panteru falila pomoć, magija Majka Džejmsa srušila Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.01.24. | 21:04

Kapiten Partizana ubacio 28 poena, ali to nije bilo dovoljno protiv Majka Džejmsa i ekipe. Monako u četvrtoj četvrtini slomio otpor crno-belih u 24. kolu Evrolige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Monte Karla)

Posle tri međusobna susreta u kojima je Partizan dolazio do veličanstvenih pobeda, Monako je sada pronašao način da sruši ekipu Željka Obradovića. Nije pomogla ni odlična partija Kevina Pantera koji je tri četvrtine sam nosio crno-belu ekipu, ali na kraju je i on poklekao pred Majkom Džejmsom koji je pogodio ključnu trojku baš preko kapitena kluba iz Humske u četvrtoj četvrtini posle koje šampion ABA lige nije mogao da se oporavi i morao da se pomiri sa porazom u 24. kolu Evrolige. Na kraju Monako je slavio ubedljivim rezultatom 85:70.

Izabrane vesti

Bila je ovo vrlo specifična utakmica gde je oficijalni spiker u dvorani koja prima svega 5.000 ljudi imao svojevrsni rat sa navijačima Partizana u tome ko će da bude glasniji jer je u pojedinim momentima izgledalo kao da Partizan igrao u Beogradu koliko su se pristalice gostiju čule. Ipak, energični spiker je preuzeo na sebe da razbudi publiku u Monte Karlu i moramo da priznamo da mu je to u nekoliko navrata i uspelo. Izgleda je bio motivisao i igrače Monaka koji su ključnu seriju napravili početkom četvrte deonice.

Partizan je preko Pantera bio u igri i na samo četiri poena zaostatka posle tri deonice, ali za manje od četiri minuta u četvrtoj četvrtini je domaćin došao do 72:61 preko Džejmsa čime je pobeda bila obezbeđena.

Veliki problem večeras za crno-bele bila je činjenica da se samo šest igrača upisalo u listu strelaca. Panter je prednjačio ubedljivo sa 28 poena, dvocifren je bio još samo Frenk Kaminski sa 17. Na drugoj strani Majk Džejms je sa 19 poena postao drugi najbolji strelac u istoriji Evrolige

Partizan je sada ponovo polovičan sa 12-12 učinkom i u sve je težoj situaciji, dok Monako beži na 14-11 skor.

Nije počelo dobro po Partizan, ali za razliku od prethodnih mečeva, crno-beli nisu dopustili da protivnik odmah pobegne. Mam Žaite je dominirao u duelu protiv Kabokla i doneo je početnih 6:0 za Monako, ali ulazak Frenka Kaminskog i šutersko raspoloženje Kevina Pantera brzo menjaju situaciju na parketu. Kaminski je zanimljivo doneo veliku sigurnost u reketu, a kanonada Pantera je obezbedila prvu prednost crno-belima u finišu prve deonice.

Problem je bio što je Partizan imao samo tri strelca sve do druge deonice.Pogađali su već pomenuti Panter, Kaminski i Naneli. Frenk je trojkom doneo u jednom momentu pet poena prednost, činilo se da je klub iz Humske u naletu koji je potom na najsuroviji način prekinuo Džordan Lojd ludom trojkom o tablu sa istekom napada.

Koš je bio kao strela koja je pogodila Partizan u pluća. Sve se promenulo u sekundi. Umesto da crno-beli nastave da grade prednost, prestali su da pogađaju i Monako je vrlo brzo preokrenuo. Nisu pomogla ni dva tajm-auta Obradovića jer su krenule da se nižu i izgublje lopte, čak i posle opsežnog dogovora. Bio je to znak i da se Majk Džejms probudi koji je nanizao osam poena, a da nije bilo trojki Pantera i Kabokla, domaćin bi imao i znatno više od 44:38. Najviše je bilo plus devet za domaćina u prvom poluvremenu koji je ubacio čak 30 poena u drugoj četvrtini, ali već toliko pomenuti Panter je ponovo bio ubojit sa distance, ovoga puta sa zvukom sirene.

Međutim, falila je pomoć Kevinu Panteru koji je imao 16 poena već na poluvremenu, a do kraja treće je bio na 22. Jedini koji ga je pratio bio je Frenk Kaminski koji je ušao u probleme sa ličnim greškama u trećem kvartalu, pa je kapiten crno-belih preuzeo apsolutno sve na sebe. Bio je šuter, plejmejker, igrao je odbranu. Bilo je to dovoljno da održi crno-bele u igri jer se ušlo u četvrti kvartal rezultatom 65:61.

Međutim, to je bilo sve od Partizana. Panter je morao da se odmori, a dok je on bio na klupi Monako je otišao na 69:61 što je u ovako tvrdoj utakmici bilo dovoljno da se obezbedi trijumf. Obradović je posle tri minuta u četvrtoj četvrtini promenio skoro čitavu petorku, ali više povratka nije bilo. Tačku na utakmicu stavio je Majk Džejms trojkom uz falu sa skoro devet metara. Partizan je bio bez poena u ovom periodu skoro četiri minuta i posle takve sekvence nije bilo moguće pobediti.

Odmah posle meča Partizan odlazi na aerodrom i seli se u Bolonju gde u petak igra protiv Virtusa.

------------------------------

MONAKO - PARTIZAN MOZZART BET 85:70

/14:16, 30:22, 21:23, 20:9/

Dvorana: Gaston Medesan

Sudije: Migel Anhel Perez, Đordi Alijaga, Josip Radojković

Monako: Okobo 13, Lojd 9, Blosomgejm 9, Braun 4, Dijalo 4, Korneli, Žete 14, Voker, Motiejunas 3, Uatara 5, Hol 5, Džejms 19

Partizan: Ledej 8, Avramović 6, Koprivica, Panter 28, Smailagić, Jaramaz, Naneli 6, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski 17, Kaboklo 5

EVROLIGA - 24. KOLO

Utorak

Asvel - Fenerbahče 73:83

/Skot 26 - Motli 24/

Bajern - Baskonija 112:109 posle produžetka

/Ibaka 21 - Hauard 27/

Crvena zvezda - Valensija 82:64

/Nedović 27 - Džons 11/

Olimpijakos - Alba 101:87

/Kenan 31 - Matišek 12/

Real Madrid - Makabi 106:101

/Musa 19 - Boldvin 28/

Sreda

Monako - Partizan Mozzart Bet 85:70

/Džejms 19 - Panter 28/

Žalgiris - Anadolu Efes 96:70

/Birutis 18 - Klajburn 19/

Panatinaikos - Milano U TOKU

Barselona - Virtus Bolonja U TOKU




tagovi

KK PartizanKK MonakoEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara