Košarkaši Panatinaikosa (©MN Press)
Košarkaši Panatinaikosa (©MN Press)

PAO i bez Nedovića srušio ljutog rivala, Olimpijakos nastavlja da tone

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 22:08

Pobeda Zelenih u večitom derbiju

U okviru 24. kola Evrolige, u dvorani Mira i prijateljstva, Olimpijakos je dočekao najljućeg rivala. Panatinaikos je na kraju izvojevao trijumf u večitom derbiju Grčke, vodili su puleni Odada Kataša tokom čitavog susreta i bez najboljeg igrača Nemanje Nedovića, pa su na kraju više nego zasluženo slavili (88:77).

Iako su na noge večitom rivalu došli bez najboljeg strelca, košarkaši Panatinaikosa se kući vraćaju podignute glave. Osvetili su se crveno-belima za poraz iz prvog dela sezone u njihovoj OAKA Areni. Ekipa Jorgosa Barcokasa je pretrpela čak četvrti vezani poraz, dok je PAO posle Valensije skinuo skalp i velikom protivniku.

Izabrane vesti

Skokovi su presudili, imao ih je Panatinaikos čak 19 više (38:19), u napadu su gosti uhvatili 15 lopti, devet više od domaćina. Nije Zelenima nijednom zadrhtala ruka ni sa linije za slobodna bacanja (25/25), što je nesumnjivio bio još jedan bitan faktor u pobedi Katašove ekipe.

U odsustvu Nedovića istakao se Hauard Sent Ros sa 20 poena (indeks 27), pratili su ga Mitoglu i Bohoridis sa po 15, dok su dvocifreni bili i Eron Vajt sa 12 poena (sedam skokova), kao i Ben Bentil sa 10. U poraženom sastavu je za igre jedini raspoložen bio Šekil Mekisik (20 poena), 11 je dodao Hasan Martin. Najiskusniji su podbacili. Printezis je postigao osam poena, Spanulis duplo manje, Slukas je dodao devet poena i šest asistencija, ali uz slabe procente šuta i tri izgubljene lopte (indeks 3).

Velikom serijom od 13 vezanih poena gosti su se odlepili sredinom prve deonice. Zatrpali su Papetru, Sent Ros, Vajt i Mitoglu koš Olija za til čas, ali je domaćin uzvratio sa osam poena bez odgovora, da bi PAO na prvi odmor otišao sa tri poena viška, iako je par minuta ranije imao deset. Održavali su gosti prednost u drugoj deonici, odbijali nalete Barcokasove ekipe, ali nisu uspevali da se odlepe, pa su sa istom razlikom okončali i drugi kvartal.

Najavili su Zeleni konačan epilog na samom startu treće četvrtine, koju su otvorili sa sedam vezanih poena. Stižu ubrzo i za do plusa od 13 poena, da bi u finišu četvrtine Spanulis i Martin zadržali nadu Olimpijakosa da može do preokreta i pobede. Ipak, kontrolisao je gost dešavanja na parketu i u odlučujućem kvartalu i odbio sve pokušaje ljutog rivala da preokrene.

EVROLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

Barselona - Efes 86:88

/Mirotić 24 - Micić 26/

Valensija - CSKA 84:84, posle dva produžetka 105:103

/Prepelič 22, Kalinić 22 - Džejms 37/

Petak

Fenerbahče - Zenit 84:75

/De Kolo 24 - Tomas 21/

Olimpijakos - Panatinaikos 77:88

/Mekiski 20 - Sent Ros 20/

Bajern - Alba (u toku)

Asvel - Milano (u toku)

Real Madrid - Baskonija (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK PanatinaikosKK OlimpijakosOlimpijakosPanatinaikosVasilis SpanulisKostas Slukas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara