(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

PAO se žalio Evroligi na sudije, na tapetu Javor i Nikolić

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 15:54

Sve zbog dešavanja u meču protiv Real Madrida u utorak uveče

Spektakularan meč priredili su košarkaškim sladokuscima igrači Panatinaikosa i Real Madrida, a posle gotovo dva i po časa borbe Blankosi su slavili sa 97:93 u dva produžetka.

Poraz kao poraz verovatno ne bi stručnom štabu i upravi Zelenih pao tako teško jer je ipak razlika u kvalitetu dva tima velika, međutim velikan iz Atine je uputio otvoreno pismo žalbe čelnicima Evrolige. Razlog je rad sudijske trojke Robert Lotermozer – Damir Javor – Uroš Nikolić koji, prema slovu saopštenja, nisu radili svoj posao na pravi način...

Izabrane vesti

“Kada je letos u klub došla nova administracija, klub je maksimalno posvećen obnavljanju dobrih odnosa sa upravom Evrolige, s obzirom na dugu i bogatu istoriju takmičenja i kluba. Do danas smo sve zahteve poštovali bez pardona, uprkos nepotrebnim i rizičnim putovanjima u Francusku, uprkos sumnji čelnika Evrolige u rad Vlade Grčke...

Međutim, nećemo da ostanemo imuni na ozbiljne greške i odluke koje je donela sudijska trojka u meču protiv Real Madrida koje su nas koštale pobede. U obavezi smo da reagujemo, jer poštujemo istoriju ovog kluba, naše navijače i sponzore.

Nažalost, način na koji se Evroliga razvija poslednjih godina ne postoji drugi način da iskažemo svoje nezadovoljstvo nego pismenim putem. Od nas tražite da štitimo proizvod zvani Evroliga, tako što ćemo da izbegavati da se izrazimo u javnosti. Istovremeno smo svedoci odluka koje štete imidžu evropske košarke i reputacije celog sistema.

Od nas tražite da podržimo ovaj proizvod, da dovodimo ljude i sponzore u takmičenje. Ipak, u okršaju dva legendarna evropska tima, utakmici koja je trebalo da bude praznik košarke i situaciji iz koje svi želimo da napredujemo, neki ljudi nisu ispunili očekivanja i nisu poštovali istoriju dva kluba. Takvo, sramotno ponašanje dovodi samo do suprotnih rezultata.

Dragi svi, KK Panatinaikos je uvek bio, jeste i biće finansijski i istorijski noseći stub ovog takmičenja. Upravo iz tog razloga očekujemo da će i drugi da poštuju našu istoriju, naše navijače, naš doprinos razvoju evropske košarke. Ovakvo ponašanje je uvredljivo prema KK Panatinaikos, ali i evropskoj košarci u celini, čiji smo mi ponosni ambasador decenijama unazad.

KK Panatinaikos postoji više od jednog veka postojanja i nastavlja da broji godine. Budite sigurni da će svemu jednog dana doći kraj, ali da će Panatinaikos nastaviti da živi“, stoji u saopštenju.

Panatinaikos posle trinaest odigranih utakmica ima skor 4-9, dok Crvena zvezda ima poraz više uz utakmicu više, a Fenerbahče pobedu više.



tagovi

Uroš NikolićDamir JavorKK Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara