Joanis Papapetru (©Starsport)
Joanis Papapetru (©Starsport)

PAO u ofanzivi na Papapetrua: Poslat predlog ugovora, za dve godine 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 17:25

Grci pišu da je krilni košarkaš pred povratkom u Oaku

Za najzvučnije transfere na košarkaškoj pijaci do sada je zadužen bio – Panatinaikos. Dimitris Janakopoulos je povećao ulaganja, odlučio da vrati grčkog giganta u borbu za Fajnal for Evrolige i domaće trofeje. Ergin Ataman dobio je odrešene ruke, a pojačanja u Atini se nižu kao na traci. Najnovije bi moglo da bude povratnik: Joanis Papapetru je pred vratima Oake!

Panatinaikos je poslao zvaničan predlog ugovora grčkom krilnom košarkašu, prema kome bi prošlosezonski član Partizan Mozzart Beta u naredne dve godine inkasirao 1.500.000 evra, javlja SDNA. Konačan dogovor nije postignut, ali grčki medij piše da bi do dogovora moglo da dođe već za nekoliko sati.

Izabrane vesti

Ono što Ergin Ataman zaželi, to Ergin Ataman i dobije. Tako je bilo do sada, a sva je prilika ništa se ni nadalje neće menjati. Zatražio je turski strateg od Dimitriosa Janakopulosa da Joanis Papapetru ponovo zaduži opremu atinskih Zelenih, želi dobrog defanzivca i ponovo je bacio pogled ka Beogradu.

Bekovsku poziciju je osnažio potpisom Luke Vildoze, reket angažovanjem Matijasa Lesora. A, ukoliko Joanis Papapetru prihvati dvogodišnji ugovor i vrati se u Atinu, bio bi treći igrač koji je ovoga leta iz beogradskih večitih stigao u Panatinaikos. Upravo iz redova šestostrukog osavajača Evrolige je 2022. godine stigao Grk među crno-bele i sve je izglednije da će ekspresno nazad u domovinu.

Dimitris Janakopulos i Ergin Ataman su obavili novu rundu razgovora, turski strateg je označio Joanisa Papapetrua kao primarnu metu, a prvi čovek grčkog velikana dana je poslaokrilnom košarkašu zvaničnu ponudu. Zeleni su danas ozvaničili Džerijana Granta, stavio je paraf na ugovor za narednu sezonu, a pre njega su potpisali pomenuti Matijas Lesor i Luka Vildoza, Kostas Slukas, Dinos Mitoglu, Tanasis Adetokunbo i Dimitris Moraitis.

Joanis Papapetru je u periodu od 2018. do 2022. nosio dres Papapetru i poput Kostasa Slukasa je načionio „greh“, pošto je prešao iz Olimpijakosa kod najvećeg rivala. Pet puta je bio prvak Grčke, dva puta je podigao trofej kupa, a pokupio je i brojna individualna priznanja. 


tagovi

Košarkaški transferiEvroligaKK PartizanKK PanatinaikosJoanis Papapetru

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara