Paolo Bankero ©AFP
Paolo Bankero ©AFP

Paolo Bankero predvodi prvu petorku novajlija, Jokić čeka odluku o idealnom timu u sredu na četvrtak

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 20:57

Potencijalni reprezentativac Italije dobio maksimalan broj glasova, NBA će do kraja nedelje ozvaničiti i idealnu, kao i najboljiu defanzivnu petorku lige

Očekivano, Paolo Bankero iz Orlanda je kao ruki godine u NBA uvršten i u prvu petorku novajlija. Italijan je jedini dobio svih 100 glasova, a uz njega se u prvoj petorci nalaze i centar Jute Volker Kesler, Džejlen Vilijams iz Oklahome, Benedikt Maturin iz Indijane i Kigan Mari iz Sakramenta.

Nije bilo dileme da će se uz Bankera u petorci naći i finalisti u trci za nagradu rukija godine, Kesler i Vilijams, a prilično jasno su se među pet našli i Mari (88 glasova za prvu petorku) i Maturin (77 glasova). Nije ni to veliko iznenađenje, s ozbirom da su imali važne uloge u timovima.

Izabrane vesti

Prag prve petorke nisu prešli Džejden Ajvi i Džejlen Duren iz Detroita, Džabari Smit i Tari Ison iz Hjustona i poljski internacionalac Džeremi Sohen iz San Antonija. Ajvi je jedini bio iole blizu idealnog tima sa 43 glasova.


Bez nagrade su ostali Endru Nemhard iz Indijane, Šejdon Šarp iz Portlanda, saigrač Bogdana Bogdanovića iz Atlante, Ej Džej Grifin, kao i Kristijan Braun koji deli svlačionicu sa Nikolom Jokićem u Denveru. Oni su dobili određeni broj glasova, ali nedovoljno da pređu potrebnu granicu, a u istom sosu su se našli i Džajlin Vilijams iz Oklahome (dobio i jedan glas za prvu petorku), Malaki Branam iz San Antonija, Dajson Denijels iz Nju Orleansa, Mark Vilijams iz Šarlota i Maržon Bočemp iz Milvokija.

Iz NBA je obelodanjeno da će do kraja nedelje biti obelodanjene i najbolje petorke iz ligaškog dela sezone, zatim najbolje defanzivne petorke, kao i saigrač godine. Da li je Nikola Jokić po četvrti put završio u idealnoj petorci biće poznato u noći između srede i četvrtka, od 01.00 po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

Paolo BankeroOrlando MedžikNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara