Paolo Bankero (©AFP)
Paolo Bankero (©AFP)

Paolo Bankero zadivljen posle sastanka sa Pocekom, ali još nije doneo odluku o Italiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 18:18

Sačekaće kraj sezone

Dugo čekani sastanak između Đanmarka Poceka i Paola Bankera završen je u pozitivnom tonu. Selektor Italije je za novu zvezdu Orlanda rekao da je "zlatni dečko" svetske košarke, nacija s nestrpljenjem iščekuje konačnu odluku prvog pika sa ovogodišnjeg drafta, a on će ipak sačekati još malo.

Bankero je govorio za američke medije o detaljima sastanka sa Pocekom i generalnim menadžerom reprezentacije Salvatoreom Trainotijem, gde je otkrio da još nije doneo konačnu odluku o tome da li će narednog leta obući dres Azura ili ne.

Izabrane vesti

“Sastanak je prošao jako dobro. Baš mi je drago što sam mogao da pričam sa selektorom i generalnim menadžerom reprezentacije, objasnili su mi detalje vezane za tim, kako rade i šta im je plan za mene. Bilo je interesantno. Trenutno poznajem samo jednog ili dvojicu igrača iz reprezentacije, zbog čega su me detaljnije uputili u to kako stvari funkcionišu“, rekao je najbolji igrač Orlanda.

04.00: (1,80) Portland (12,5) Denver (2,25)

Ruki sa Djuka, protagonista trijumfa Orlando Medžika nad Los Anđeles Klipersima, kaže da mu se projekat italijanske reprezentacije sviđa, ali...

“Nadam se da će se sve na kraju desiti. Neke okolnosti su se promenile u odnosu na neki raniji period i sada moram da donesem odluku. Trenutno razmatram sve opcije, kako bih i sam odlučio šta mi je činiti. Mundobasket ostaje veliki cilj za mene i bio bih počastvovan kada bi se takmičio na reprezentativnom nivou. Ali, ne mogu da kažem šta će biti za nekoliko meseci. Pokušavam da živim od dana do dana, bez stresa, kako bih doneo najbolju odluku. Kada ću odlučiti? Na kraju sezone, najverovatnije“.

Ako bi prihvatio, Italija bi dobila ogromno pojačanje i igrača koji bi mogao da bude tas na vagi za budućnost. Bankero u svojoj prvoj NBA sezone beleži izuzetnu statistiku, sa 21,7 poena i 6,8 skokova zbog čega je prvi kandidat za nagradu Ruki godine.

Mundobasket se naredne godine igra od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Filipinima i Japanu.


tagovi

Đanmarko Pocekokošarkaška reprezentacija ItalijePaolo BankeroOrlando Medžik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara