Papapetru (© fiba)
Papapetru (© fiba)

Papapetru sprečio senzaciju, Grčka posle minus 15 stigla do pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 16:53

Grci savladali Novi Zeland rezultatom 83:74 i tako prošli dalje u narednu rundu Mundobasketa gde ih čekaju Litvanci i Crnogorci

Očekivalo se da će Grci rutinski odraditi posao Novog Zelanda za prolaz u narednu rundu Mundobasketa. Međutim bilo je sve samo ne rutinski. Grci su se vratili sa ivice propasti da bi na kraju slavili 83:74. Grci sada prolaze dalje kao drugoplasirani iz grupe C iza Sjedinjenih Američkih Država.

U narednoj fazi Grci idu na Litvaniju i Crnu Goru.

Izabrane vesti

Međutim vrlo je lako moglo da se desi da Grci odu u razigravanje od 17. do 32. mesta. Jer tokom druge četvrtine Novi Zeland je imao čak 15 poena prednost. Na semaforu je stajalo 43:28. Ozbiljno se poljuljalo samopouzdanje ekipe Dimitrisa Itudisa i ko zna šta bi se sve dogodilo na kraju da Joanis Papapetru nije preuzeo odgovornost.

Uhvati tri hendikepa i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Doskorašnji igrač Partizan Mozzart Beta odigrao je verovatno meč karijere. Za 30 minuta je ubacio 28 poena uz šest skokova. U najtežim momentima lopta je bila u njegovim rukama i uvek je uspevao da pronađe rešenje.

Posebno u trećoj deonici kada je pomogao Grcima da naprave veliki preokret, a uprkos borbenim igračima Novog Zelanda, na kraju niko nije mogao da zaustavi Papapetrua.

Mora da se napomene i Larencakis koji je u četvrtoj četvrtini pogodio nekoliko izuzetno bitnih poena i na kraju okončao meč sa 20 poena. Dvocifrene je bio još samo Tomas Volkap sa 10 poena. On skoro da nije ni napuštao parket. Igrao je preko 37 minuta.

Na drugoj strani blistao je Šea Ili sa 27 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se na kraju pobedi Grčka koja ovaj šampionat igra sa 11 igrača zbog povrede Dinosa Mitoglua.

GRUPA C

SAD - Jordan 110:62

/Edvards 22 - Holis Džeferson 20/

Grčka - Novi Zeland 83:74

/Papapetru 27 - Ili 27/



tagovi

Joanis Papapetrukošarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara