""
""

Paranormalne pojave u ludom meču u Saragosi: Kahasol slavio posle dva produžetka, Srbi blistali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 15:55

U poslednjim napadima prvog i drugog poluvremena, šutevi gostujućih košarkaša se zaustavljali na neverovatan način. Radičević na kraju najefikasniji u pobedi Sevilje, Jelovac u poraženom timu

Potpuno lud meč je odigran danas u Saragosi u okviru 20. kola Endesa lige gde je istoimeni domaćin posle prave drame i dva produžetka poražen od Kahasola iz Sevilje 97:99.

Izabrane vesti

Pored rezultatske klackalice, meč su obeležile “paranormalne pojave” i “ukleti koševi” u hali u Saragosi. Na isteku prvog poluvremena, Saragosa je imala prednost 38:31, a gosti su krenuli u poslednji napad kada je se lopta zaglavila između table i obruča posle šuta našeg Nikole Radičevića. Pojava kakva se viđa ponekad u košarci, ali retko kada baš u poslednjem napadu i gotovo nikada dva puta na istoj utakmici.

U drugom poluvremenu, Kahasol je istopio prednost Saragose i u poslednjem napadu pri rezultatu 75:75, Berni Rodrigez je krenuo u prodor prema košu Saragose. Ušao je pod koš, položio loptu, a ona se opet zaglavila između table i obruča! Gostujući igrači nisu mogli da veruju šta im se dešava…

Saragosa je izborila prvi produžetak, a zahvaljujući Stefanu Jelovcu koji je pogodio tri slobodna bacanja, domaći tim je izborio i drugi produžetak. Ipak, spasa im više nije bilo, Kahasol je zasluženo slavio i upisao četvrti uzastopni trijumf od kada je trener Kazimiro preuzeo komandnu palicu tako da su šanse za opstanak sada mnogo veće. Sa druge strane, Saragosa je upisala i šesti uzastopni poraz u svim takmičenjima.

U pobedničkom timu je najefikasniji bio naš Nikola Radićević koji je ubacio 18 poena, jedan manje je dodao Porzingis. I u poraženom timu je najefikasniji bio Srbin Stefan Jelovac je ubacio 17 poena, Sastre i Liš su imali po 15 poena, a Raško Katić se zaustavio na 12 poena. 

ENDESA LIGA - 20. kola

Subota: 

Morabank Andora - Gipuskoa 77:88
/Bogdanović 15 - Dijez 32/

Obradoiro - Valensija 62:73
/Korbaćo 15 - Nedović 15, Ribas 15, Lučić 9/

Bilbao - Manresa 86:77
/Mumbru 24 - Šakić 14/

Barselona - Gran Kanarija 87:79
/Nahbar 24, Satoranski 13 - Lambropulos 23/

Estudijantes - Mursija 90:79
/Martin 24 - Radović 18/

Saragosa - Kahasol 97:99
/Jelovac 17, Katić 12 - Radičević 18, Porzingis 17/

18.00: Laboral Kuća - Gran Kanarija
18.00: Unikaha - Huventus
20.00: Real Madrid  - Fuenlabrada 


tagovi

Stevan JelovacSaragosaRaško KatićNikola RadičevićKahasol SeviljaEvropaENDESA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara