Nova dvorana, pa Evroliga? (©AFP)
Nova dvorana, pa Evroliga? (©AFP)

Pariz već od sledećeg leta u Evroligi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 14:11

Glasina stiže iz Nemačke…

Asvel na začelju Evrolige, Monako se tek zagreva, a Evroliga odavno već sanja Pariz u elitnom takmičenju. I taj je trenutak sve bliži, barem ako je za verovati Rubertu Fabigu iz Hamburger Abendblata, a trebalo bi, jer je reč o jednom od najboljih košarkaških novinara Nemačke, zemlje u kojoj inače nisu skloni neproverenim tračevima.

Kako bilo, Fabig tvrdi da je košarkaški klub Pariz dobio usmeno obećanje iz vrha Evrolige da se već sledeće sezone pridruži najboljem takmičenju Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Pariz se ove sezone takmiči u Evrokupu i posle tri kola ima maksimalan učinak od tri pobede. Ima navodno i budžet od 9.000.000 evra, koji bi samo bio veći u Evroligi, a u februaru se seli u Adidas arenu kapaciteta 8.000 mesta, izgrađenu za potrebe Olimpijskih igara 2024.

Predsednik kluba je Dejvid Kan, nekada prvi operativac NBA ligaša Minesota Timbervulfsa, inače poznat i po tome što je na draftu 2009. dva puta “zaobišao” Stefa Karija i ispred njega birao dvojicu plejmejkera: Rikija Rubija kao petog i Džonija Flina kao šestog pika.

Trener je Finac Tuomas Ilsalo, koji je baš sinoć igrao u Hamburgu u Evrokupu i slavio sa 105:69. Tu su Ilsala i pitali za mogućnost da već od leta igraju Evroligu, ali je on bio zakopčan.

Cilj kluba i ovog tima je da Evroligu igramo što je pre moguće”.

To je i cilj Evrolige, jer Francuska je ogromno tržište, mada trenutno ne previše zaintersovano za košarku. Evroliga već odavno ne krije da je baš zato cilj da se uvođenjem Pariza probije na to tržište. Isti plan imaju i sa Londonom, takođe neporaženim timom u dosadašnjem toku Evrokupa.

Takođe, eventualni ulazak Pariza i/ili Londona ne bi morao da znači da neko automatski i ispada, jer se uveliko priča i o proširenju Evrolige. Čak i na 24 kluba, ali tek kada u jednačinu uđe i Dubai, koji prema nepotvrđenim informacijama nudi sponzorstvo od 50.000.000 evra po sezoni.

Trenutno, tu je 18 klubova. Sa Parizom i Londonom bilo bi ih 20, dok se Rusi ne vrate i Arapi ne pridruže i to je dosta…

Samo da vidimo da li baš od sledećeg leta? Ili će morati da budu strpljiviji?


tagovi

KK Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara