Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Parni valjak traži pravu brzinu za krčenje šume

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.10.22. | 09:04

Partizan Mozzart Bet večeras od 20.30 dočekuje Žalgiris u 5. kolu Evrolige u Štark areni, ponovo se očekuje velika podrška za izabranike Željka Obradovića

Kada se Partizan Mozzart Bet vratio u Evroligu, znalo se da će iz nedelje u nedelju igrati protiv velikana evropske košarke. Sada je na red došao bivši šampion Starog kontineta - Žalgiris. Zelena šuma stiže u Beograd sa ciljem da nastavi sa pobedama i pokaže da nisu slučajno prošle nedelje nadigrali Barselonu. Parni valjak sa druge strane gleda kako da ponovi sjajno izdanje koje je viđeno protiv Virtusa iz Bolonje kada je upisan prvi trijumf u elitnom takmičenju. Sve ove odgovore dobićemo kada utakmica počne od 20.30. Ponovo će crno-beli imati veliki vetar u leđa sa tribina.

Zanimljivo da je Žalgiris bio poslednji protivnik Partizana 2014. godine posle čega je usledila dugačka pauza. Crno-beli su tada ubedljivo slavili sa 77:67. Biće ovo tek peti međusobni okršaj dva tima, trenutno je izjednačeno 2:2.

Izabrane vesti

Trener Željko Obradović smatra da crno-beli ne smeju da se opuštaju, čak i u slučaju da steknu veliku prednost kao što se desilo protiv protivnika iz Bolonje u prošlom kolu.

"Poslednje dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali, pokazuju da su tim koji pri negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, zbog čega su uspeli da pobede i Barselonu i Bolonju. Utakmica zahteva maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo da odigramo na nivou kako smo to radili u poslednjim utakmicama", rekao je Obradović o protivniku iz Kaunasa.

Crno-beli zasad imaju jednu pobedu iako su bili u idealnoj situaciji da pobede i Baskoniju u Vitoriji i Olimpiju iz MIlana u Beogradu.

"Nadamo se da ćemo ponovo imati atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno. Svima nama, naravno. Kroz našu analizu smo videli da igramo protiv tima koji je izuzetno agresivan, pre svega odbrambeno i iz te odbrane žele da trče i da se oslanjaju na igru u tranziciji. Za sve to moramo da se pripremimo. Posle toga, dolazi ono po čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok".

Crno-beli prethodnih nekoliko utakmica funkcionišu na koševima Zeka Ledeja i Matijasa Leosora. Francuski centar ima najveću minutažu u klubu iz Humske posle četiri kola, dok snažni Amerikanac dominira u mnogim statističkim parametrima, pre svega u procentima šuta. On je najprecizniji trojkaš Partizan Mozzart Beta.

"Radim sve što je potrebno kako bi ekipa pobedila. Nije bitno da li su to skokovi, koševi ili dobra odbrana. Što se tiče šuta, saigrači mi pomažu da budem u dobrim pozicijama. Verujem u svoj rad i rad ekipe, verujem trenerima koji će smisliti plan kako bi smo nastavili sa pobedama", rekao je Ledej.

Treba obratiti pažnju i na Kevina Pantera. Kapiten crno-belih je u Baru odigrao verovatno najgoru utakmicu otkako je došao u Partizan. Nije uspeo da se upiše u listu strelaca tako što je promašio svih 10 šuteva iz igre.

Bilo bi vreme da Amerikanac eksplodira košgeterski. Ovoga je svestan i trener gostiju Kazis Maksivitis.

"Panter može da promeni igru svojom energijom, trojkama. Jeste važan igrač, ali nije jedini. Osim njega imaju i druge momke u spoljnoj liniji. Naneli, Anđušić ili Madar znaju da daju ogroman vetar u leđa Partizanu".

Žalgiris je baš kao i klub iz Humske počeo sezonu porazima, ali su sada pokazali da su znatno ozbiljniji protivnik u odnosu na prethodnu sezonu.

"U prvim utakmicama njihova igra još nije bila optimalna, ali su u poslednjem meču u Evroligi dominirali od početka do kraja. Talentovan su tim, koji s klupe vodi jedan od najboljih trenera u Evropi. Njihovi igrači su napadački orijentisani. Talentovaniji su u napadu nego u odbrani, ali teško je biti podjednako dobar na obe strane terena, jer zbog mnogo talenta u napadu, ponekad odbrana pati", dodao je trener gostiju.

Kada se pogleda statistika, Partizan Mozzart ima značajnu prednost kada ju pitanju napad. Crno-beli su četvrti najbolji napad u čitavom takmičenju sa prosekom od 86,3 poena po meču, dok je Žalgiris 11. sa 76 poena po susretu.

Partizan u mnogim statističkim parametrima prednjači u odnosu na Litvance, ali sve to treba pretočiti na parket koji je jedino merilo.

EVROLIGA, 5. KOLO

Četvrtak

18.45 (1,55) Olimpijakos (14,5) Monako (2,70)

20.05 (1,30) Makabi (16,00) Panatinaikos (3,90)

20.30 (1,30) Partizan Mozzart Bet (16,00) Žalgiris (3,90)

20.30 (1,70) Valensija (14,5) Alba (2,30)

20.45 (1,17) Real Madrid (20,00) Virtus Bolonja (5,50)

Petak

19.00 (1,60) Crvena zvezda (14,5) Bajern (2,55)

19.30 (1,70) Anadolu Efes (14,5) Fenerbahče (2,30)

20.00 (1,90) Asvel (13,5) Baskonija (2,05)

20.30 (1,35) Barselona (16,00) Olimpija Milano (3,50)



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara