Matijas Lesor (© Star Sport)
Matijas Lesor (© Star Sport)

Lesor posle 128 minuta na parketu: Ma, kakav umor, blagosloven sam što mogu da igram

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 16:41

"Ne mogu da se požalim. Igram Evroligu u dvorani u kojoj ima preko 10.000 navijača", kaže francuski centar

Nije lako igrati utakmice na svaka dva dana u Evroligi, osetili su to i košarkaši Partizan Mozzart Beta, a ponajviše Matijas Lesor. Francuski centar je trenutno udarna igla u sistemu Željka Obradovića barem kada je minutaža u pitanju. Naime, on je košarkaš koji je najviše vremena proveo na parketu u crno-belom taboru. Na četiri meča elitnog takmičenja ima 128 odigranih minuta, više od Zeka Ledeja (125) i Kevina Pantera (121). Ustalio je i formu, samo protiv Albe nije bio dvocifren, a protiv Baskonije i Olimpije Milano je imao dabl-dabl učinke, dok je protiv Virtusa imao 14 poena i sedam skokova.

Izabrane vesti

"Ljudi me stalno pitaju da li sam umoran", počinje Lesor razgovor sa medijima posle ubedljive pobede nad protivnikom iz Bolonje.

"Ne mogu da se požalim. Igram Evroligu u dvorani u kojoj stalno ima preko 10.000 navijača. Nisam umoran, niti imam nameru da prigovaram zbog velike minutaže. Volim košarku. Želim da budem na parketu. Spreman sam za sve izazove, zdrav sam."

Posle tri poraza, Partizan je odigrao odličan meč u četvrtak uveče kada je upisana i prva pobeda u elitnom takmičenju za klub iz Humske još od 2014. godine

"Sve je bilo drugačije. Otvorili smo utakmicu na pravi način, ali za razliku od prethodna dva susreta, zadržali smo fokus i energiju. Nismo dopustili protivniku da napravi seriju i na kraju smo pobedili".

Nije bilo svejedno crno-belima posle tri poraza na startu takmičenja, posebno protiv Baskonije i Olimpije Milano kada su bili nadomak trijumfa.

"Ne mogu da kažem da smo osetili pritisak. Nije kao da smo izgubili svaku utakmicu preko 20 poena pa da počnemo da sumnjamo u sebe. Znamo da smo dovoljno dobri da budemo deo Evrolige, samo moramo da pronađemo način da održimo ritam i privedemo utakmicu kraju na pravi način. To smo uspeli protiv Virtusa".

Iz meča u meč Lesor osvane na društvenim mrežama kako žestoko zakucva, posebno posle ofanzivnog skoka što je postala redovna pojava ove sezone na oba fronta.

"Samo radim svoj posao. Nekada se nađem u sjajnim pozicijama, trudim se da pomognem ekipi na bilo koji način. Da li je to skokovima, dobranom, energijom, nije bitno. Želim samo da pomognem saigračima da svi zajedno ostvarimo pobedu".

Zanimljiva scena viđena je u svlačionici crno-belih. Naime, posle svakog trijumfa, Lesor je taj koji obično određuje koja muzika se pušta. Sada je situacija bila nešto drugačija. Danilo Anđušić je preuzeo ulogu di-džeja i odlučio se za domaću muziku.

"Nemam komentara, ne želim da povredim bilo čija osećanja", uz smeh završava Lesor.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara