Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan bez odbrane, ponižavajući poraz od Burža!

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.20. | 22:15

Utakmica crno-belih za zaborav i priličnu zabrinutost - 76:89

Partizan večeras kao da je u Hali Sportova igrao protiv nekog NBA tima, a ne protiv Burža u Evrokupu, protiv ekipe koja nije imala pravi trening 15 dana. Tako je izgledalo u pojedinim momentima. Bez odbrane, bez energije. Primio je tim Vlada Šćepanovića čak 57 poena samo u prvom poluvremenu. Učinak daleko ispod imena i renomea kluba. Navijači su verovatno pomislili da gledaju “Nadrealiste”. Drugo poluvreme je bilo već bolje, ali nedovoljno dobro - 76:89.

Partizan nije imao priliku ni da zapreti na ovoj utakmici. Razlika u poenima je na kraju i najmanje važna. U odnosu na utisak.

Izabrane vesti

Druga četvrtina bila je vrlo loša pre svega u odbrani (35 primljenih poena), crno-beli su, istina, zaigrali bolje u drugom poluvremenu, ali… Da li je to uteha navijačima? Urlik fantastičnog Pelosa na dva minuta pre kraja sve govori. On i Anđušić su bili nezaustavljivi! Pelos je dao 28 poena, Anđušić 23. Kod Partizana je najefikasniji bio Nemanja Gordić sa 15 poena, Markus Pejdž je dodao 14, Mika 12, a Miler Mekintajer 10.

Utakmica koju Partizan mora odmah da zaboravi, ali i u isto vreme da uvek ima u glavi. Da se ne bi ponovila.

Partizan je po ko zna koji put ove sezone loše počeo utakmicu, nije bilo energije, pa je Burž to iskoristio tako što je poveo već u prvoj deonici sa 10 poena razlike. Bio je to šok za crno-bele i morali su brzo da nađu odgovor na takvu letargiju.

Odgovor je došao, Partizan je podigao agresivnost u odbrani, iz toga je došao do nekih lakših poena, Omić je pravio probleme crno-belima tako što je pogađao teške šuteve, ali je Markus Pejdž sa dve trojke sačuvao glavu Parnom valjku u prvoj četvrtini utakmice.

Međutim, to nije podiglo Partizan kako je trebalo da ga digne, pa je Burž preko Pelosa nastavio da teroriše odbranu crno-belih koja je bila poput švajcarskog sira. Sa nesportskom greškom Milera Mekintajera kola su totalno otišla nizbrdo, Burž je shvatio da ima šansu i pogađao je iz svih pozicija.

Pelos je samo u prvom poluvremenu ubacio 16 poena, a Burž u prvih 20 minuta neverovatnih 57 poena! To dovoljno govori o odbrani crno-belih koja nije postojala. Prosto je delovalo da će francuski tim posle svakog napada doći do poena. Toliko je loše delovalo.

Brojke koje izgledaju kao da je u prve dve deonice igrao protiv Los Anđeles Lejkersa, a ne protiv Burža!

Probali su crno-beli na startu treće četvrtine da unesu malo živosti, ali je Burž imao spreman odgovor na to, Anđušić je bio precizan u šutu za tri poena, dok je trojku za Partizan u tim momentima šutirao Nikola Janković iz kornera, a Mika mašio dva slobodna bacanja.

Nekako je Partizan u pronašao snagu da krene da igra malo bolje, pa je na tom talasu u trećoj četvrtini Partizan uspevao da rezultat izgleda kudikamo podnošljivije sa 16 poena u minusu pred poslednju četvrtinu.

Mada, verovatno ni najveći optimisti u tim momentima nisu verovali u preokret. On se na kraju nije ni dogodio.

EVROKUP: Partizan - Burž 76:89 (19:22, 21:35, 18:17, 18:15)

Hala Sportova, Beograd

PARTIZAN: Mika 12, Miler Mekintajer 10, Zagorac 6, Pejdž 14, Dangubić 6, Gordić 15, Janković, Angola, Veličković, Janković 2, Tomas 6, Trifunović 5

BURŽ: Alen 4, Benitez 2, Kurbi 5, Rajt 6, Ašćerić, Pelos 28, Pikok 8, Deri, Skrub 3, Omić 10, Daval, Anđušić 23


tagovi

Danilo AnđušićVlado Šćepanović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara