Partizan dovodi Jasua Vorkua

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.07.20. | 09:48

Dogovor je blizu

Ugovor sa Partizanom bi uskoro trebalo da potpiše američki plejmejker Jasu Vorku, javlja Sportando.

Jasu Vorku ima 24 godine, visok je 188 centimetara i u prošloj sezoni je igrao za Univerzitet Irvin u Kaliforniji gde je beležio 12,3 poena i četiri asistencije po meču.

Izabrane vesti

Partizanov plan je da narednih dana potpiše ugovor sa Vorkuom i da ga za sledeću sezonu prosledi na pozajmicu u filijalu Mladost iz Zemuna koja će naredne sezone igrati ABA 2 ligu. Partizan je i prethodnih godina radio slične stvari i dovodio neafirmisane inostrane košarkaše koje je slao na kaljenje u Mladost iz Zemuna. Prošle sezone je to bio Trej Dreksel koji je očigledno zadovoljio i nedavno je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom pa će dobiti šansu u prvom timu.

Jasu Vorku je Amerikanac etiopljanskog porekla koji igra na pozicijama ’jedan’ i ’dva’, a prethodne četiri sezone je igrao koledž košarku za Irvin. Prošla sezona mu je bila najbolja, počeo je svaki od 32 meča u startnoj petorci, imao je minutažu od preko 28 minuta po meču i dvocifren košgeterski učinak. Predvodio je tim po broju asistencija, ukradenih lopti i pogođenih trojki. Bio je i treći strelac ekipe.


tagovi

Jasu Vorku

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara