Reuters
Reuters

Partizan i Mika? Pregovori u toku, blizu je

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 15:49

Crno-beli na korak od kompletiranja rostera za narednu sezonu

Dugo Partizan traži centra, igrača na poziciji broj pet sa kojim bi kompletirao roster, a utisak je da su crno-beli ušli u tu potragu pažljivo i da nisu želeli da žure. Brojna imena su se do sada povezivala sa Parnim valjkom, bilo je tu preko 10 igrača, ali do sada nijedan nije obukao dres bivšeg šampiona Evrope. Poslednji na toj listi je Erik Mika i on bi mogao da bude taj.

Pregovori postoje, idu u pravom smeru, ali posao još nije zatvoren, odnosno do kraja realizovan. Tako da će navijači crno-belih morati da se strpe još malo.

Izabrane vesti

Kako javlja bivši novinar Sportanda, Oracio Kauči, postoje dobre šanse da Mika na kraju obuče crno-beli dres, ali za sada posao nije do kraja obavljen.

Radi se o centru visokom 208 centimetara, ima 25 godina, a svojevremeno je imao 10-dnevni ugovor sa Sakramento Kingsima za koje je odigrao jedan meč u ovoj sezoni koja se privodi kraju.

Od februara 2020. godine se vratio u NBDL ligu i Stokton Kingse, koji su deo Sakramento Kingsa, tačnije njihov razvojni tim.

Igrao je za koledž iz Solt Lejk Sitija gde je bio najbolji strelac tima sa 20,2 poena i 9,2 skoka po meču.

Partizan mu ne bi bio prvi tim van SAD-a jer je već igrao u Italiji i Nemačkoj, a zanimljivo je da na njegovoj Vikipedija stranici već stoji da je član Partizana.

Mika je u karijeri nastupao za Pezaro, Brešu, Bajrut, Stokton Kingse, Ksinjang, Sakramento, Stokton Kingse, a sada je opcija za crno-bele na poziciji centra.

Ukoliko Mika dođe među crno-bele, on će biti i poslednji deo pazla Partizana koji bi kompletirao tim za narednu sezonu. Za sezonu koju doduše niti znamo kada će početi ni kako će izgledati. Ni kada je ABA liga u pitanju, niti kada je Evrokup, u Partizanovom slučaju, u pitanju.



tagovi

Erik Mika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara