(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan - „La casa de papel“: Profesor Obradović organizovao pljačku usred Madrida

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 10:44

Šta piše evropska štampa

Njegov nadimak je Profesor i organizovao je svoj tim da naprave najveću pljačku u istoriji Madrida, u istoriji Španije. I uspeli su, napravili su nešto što je celu zemlju diglo na noge.

Da, to je ukratko scenario čuvene španske serije „La casa de papel“, kod nas poznate pod imenom „Kuća od papira“, koja ima milione zaljubljenika širom sveta. Ali, to je i naslov teksta grčke agencije SDNA posvećenog utakmici Real Madrid – Partizan u četvrtfinalu Evrolige.

Izabrane vesti

Profesor Željko Obradović je organizovao savršenu pljačku i Partizan sa zastrašujućim Kevinom Panterom (26 poena) je osvojio Madrid, uz dvostruku zahvalnost Amerikancu, koji je pogodio pobedonosnu trojku na kraju. Srbi su napravili brejk i za plasman na Fajnal for će se boriti u Beogradu.

Dobrodošli u plej-of Evrolige, omiljeni deo sezone najboljeg trenera Evrope Željka Obradovića. Čovek zvani rekord je doveo Partizan – koji se vratio u plej-of posle 13 godina – do brejka u Madridu u utakmicu za koju nismo želeli da se završi“, piše slikovito i upečatljivo Jorgos Zakas u tekstu za SDNA.

Inspirisani su bili i na grčkom portalu Novasport.

Kažu da se po jutru dan poznaje. Nadamo se da će se ovako nastaviti i tokom cele serije. Blokbaster utakmica broj jedan u kojoj su dva tima dala sve od sebe do poslednje sekunde. Pobednik je Partizan predvođen Gospodarem prstenova Željkom Obradovićem i rođenim pobednikom Kevinom Panterom. Reala čeka meč u četvrtak u kojem za njega „sutra ne postoji“. A, onda će morati da juri dupli brejk u Beogradu“, pišu Grci.

Španski Mundo Deportivo je posvetio dosta prostora utakmici, a izveštaj je naslovio: „Real pao na poslednjem dahu“.

„Trojka Kevina Pantera, četvrta, pečatirala je pobedu Partizana u Madridu, u velikoj borbi prve utakmice četvrtfinala. Amerikanac je još jednom opravdao nadimak „ubice“ u poslednjim trenucima, potpisavši ishod kojim je ukrao prednost domaćeg terena belima i doveo Obradovićev tim na dve pobede od Fajnal fora“, piše u Mundu.

Katalonski Sport, logično, nije se previše bavio utakmicom u Madridu, ali naravno da je imao šta da napiše. Naslov izveštaja je: „Kevin Panter srušio Real u završnici za infarkt“.

„Tri poena Kevina Pantera u poslednjoj sekundi donela su Partizanu pobedu na madridskom terenu (89:87), koja je dovela Srbe u prednsot u četvrtfinalnoj seriji, a Real bacila u tešku situaciju. Amerikanac je bio uragan (26 poena, PIR 33), a Real sada i pored odlične Dekove igre (24 poena) mora da dobije dva meča u Beogradu ako želi da se plasira na Fajnal for“, piše Sport.

Turski Hurijet piše da je „Obradovićev Partizan nokautirao Real usred Madrida“, dok je Milijet obavestio čitaoce da je „Uragan Željko Obradović pogodio Evroligu, Real demoliran u Madridu“.

„Željko Obradović, koji je bio godinama trener Fenerbahče i dalje ga obožavaju navijači, čini čuda sa njegovim novim timom Partizanom. Srpski trener je demolirao Real Madrid kod kuće prošle večeri“, piše Milijet.

Pobeda crno-belih je ispraćena i u regionu: podgoričke Vijesti kažu „Brejk Partizana u Madridu: Kapitenska partija Kevina Pantera“. Sarajevski Avaz piše: „Panter rešio sa sirenom klasik za sva vremena u Madridu“. Makedonski Sport je takođe pisao o utakmici: „Partizan je čudo: Panter trojkom doneo crno-belima brejk u Madridu“.

Odjeknuo je trijumf srpskog giganta širom Evrope. A, sada po drugu pobedu, pa da „gori“ Arena u utorak...


tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara