Foto: Star sport
Foto: Star sport

Partizan mora da bude spreman na novu klopku studenata iz Podgorice

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 10:29

Crno-beli danas od 17 časova igraju bitan meč ABA lige za povratak na drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja

Pošto je FMP Železniku učio veliku uslugu Partizan Mozzart Betu savladavši Budućnost u ovom kolu ABA lige, sada na crno-belima da odrade svoj deo posla i danas od 17 časova u 24. kolu regiobalnog takmičenja savladaju Studentski centar i posle dužeg vremena vrate se na drugu poziciju na tabeli.

Partizan bi zbog boljeg međusobnog skora zauzeo drugo mesto u slučaju današnje pobede, ali bi konačna odluka za pomenutu poziciju pala u narednom kolu kada izabranici Željka Obradovića budu ukrstili koplja sa timom Budućnosti. Ipak, pre toga mora da se očita lekcija Studentima koji su mnogo puta do sada znali da ozbiljno namuče klub iz Humske.

Izabrane vesti

Još uvek se pamti prošla sezona u plej-ofu kada je mali klub iz Podgorice umalo napravio senzaciju tako što je u četvrtfinalnoj seriji poveo protiv crno-belih brejkom u Beogradu, a onda bio nadomak trijumfa u Podgorici. Ipak, crno-beli su se trgli na vreme i tada savladali prvog protivnika na putu ka titulu.

Međutim, Studentski centar može da se pohvali jednom veličanstvenom pobedom pred sam početak ove sezone. Bilo je to u finalu Superkupa ABA lige kada je SC Derbi trojkom Borne Kapuste u poslednjoj sekundi došao do neverovatnog trijumfa koji je izbio Partizanu iz klupskih vitrina potencijalni 50. zavnični trofej.

Pred duel sa osvajačem Kupa Crne Gore, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je pozvao na oprez: 

Ritam utakmica se nastavlja, na redu je ABA liga. Menjamo čip kao i uvek, uz maksimalno poštovanje prema Studentskom centru. O njima se sve zna, u pitanju je ekipa koja zaista igra veoma dobro, napravili su podvig osvajanjem Kupa Crne Gore i zaslužuju maksimalno poštovanje“, istakao je Obradović

Svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu izneo je i zamenik kapitena, Danilo Anđušić.

"Jako važna utakmica za nas, pogotovo u borbi za drugo mesto s obzirom da je Budućnost izgubila prethodnu utakmicu. To nam je cilj, ne smemo da ih potcenimo, znamo koliko nam je teško bilo i ove sezone tamo na početku kada smo igrali Superkup, iprošle sezone, tako da moramo maksimalno da pristupimo meču da bi pobedili", naglasio je Anđušić.

Naravno, svi u crno-belom su svesni da navijači isključivo u ovom momentu razmišljaju o Evroligi i napadu na 10. mesto. Očekuje se spektakl naredne nedelje u Areni kada bude stigao Olimpijakos, ali do tada, mora da se odradi posao u Podgorici gde će sasvim sigurno neki igrači odmarati kako bi bili što spremniji za Grke.

Podsećanja radi, Zek Ledej i dalje nije sa ekipom i u ovom momentu još uvek nije poznato kada će se vratiti u Beograd.

ABA LIGA - 24. KOLO

Četvrtak

FMP - Budućnost 84:76

/Stepanović 30 - Rajt 27/

Petak

Borac Mozzart - Zadar 89:81

/Segu 24 - Mazalin 21/

Split - Cibona 76:83

/Saliven 16 - Aranitović 19/

Subota

Cedevita Olimpija - Mornar 105:89

/Omić 20 - Gavrilović 26/

Igokea - Krka 90:84

/Filipović 21 - Špan 23/

Nedelja

17.00 (5,00) Studentski Centar (19,00) Partizan Mozzart Bet (1,20)

Ponedeljak

20.00 Crvena zvezda - Mega

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA ligaStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara