Jam Madar i Joanis Papapetrou (©MN Press)
Jam Madar i Joanis Papapetrou (©MN Press)

Partizan Mozzart Bet bez Papapetrua i Madara na Kupu Radivoja Koraća

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 19:16

Grčki i izraleski reprezentativac se nisu našli na konačnom spisku zbog ograničenja o broju stranaca

Čekala je Željka Obradovića teška odluka pred Kup Radivoja Koraća, pošto je zbog ograničenja o broju stranaca (maksimalan broj je četiri) morao da ostavi dvojicu igrača bez srpskih pasoša van tima. Na kraju se među 12 koji će se boriti za Žućkovu levicu nisu našli Joanis Papapetru i Jam Madar.

Na konačnom spisku se nalaze i mladi Sava Drezgić i Viktor Mikić, kao i Tristan Vukčević, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Kevin Panter, Alen Smailagić, Dante Egzum, Džejms Naneli, Matijas Lesor, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić.

Izabrane vesti

Papapetru je imao zdravstenih problema prethodnih dana. Nije ga bilo u prokolu tokom pobede nad Bajernom u Minhenu minule sedmice, dok je u nedelju odigrao 19 minuta u trijumfu nad Borac Mozzartom u ABA ligi, ali uz samo dva postignuta poena.

Grčki reprezentativac u prvoj sezoni kao član Partizana beleži u proseku pet poena i 2,9 skokova na evrosceni, 8,4 poena i 2,2 uhvaćene lopte u Jadranskoj ligi.

Što se tiče Madara, on je i prošle godine bio izostavljen sa spiska za Kup Koraća. Ove beleži šest poena u proseku u Evroligi, dok je u ABA na proseku od 7,6 poena.

"Nije laka odluka kada nekog moraš da skloniš iz tima. Na sreću imamo dva takmičenja koja su nam jako važna. Biće vremena za sve, ko god da bude van tima", rekao je Željko Obradović posle susreta sa Čačanima.


Što se tiče Partizanovih mladih nada koje su se našle na spisku, Savo Drezgić je poziv zaslužio zahvaljujući odličnim izdanjima u Juniorskoj ligi Srbije, gde je među najboljim igračima sa prosekom od 21,2 poena i indeksom 24,7. Tek u avgustu će napuniti 17 godina.

Mikić takođe ima dobru sezonu u Juniorskoj ligi sa prosekom od 15,3 poena i indeksom 19,3. Viktor je kratko u prvom delu sezone branio i boje Dunava u KLS (četiri nastupa sa prosekom od 6,25 poena). On je 2005. godište, ali će tek u septembru proslaviti punoletstvo. Ostaje da se vidi u kojoj meri će sa Drezgićem dobiti priliku u Nišu.

Podsetimo, košarkaši Partizan Mozzart Beta u četvrtfinalu igraju sa Spartakom iz Subotice (15. februar, 18.00), a u slučaju pobede će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela između Crvene zvezde i Borac Mozzarta (16. februar, 21.00).


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetJoanis PapapetruJam Madar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara