Džejlin Smit (©Star Sport)
Džejlin Smit (©Star Sport)

Partizan Mozzart Bet lansira Džejlina Smita protiv Mornara

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 11:15

Pod znakom pitanja su roviti Alen Smailagić i Uroš Trifunović

Nisu uspeli košarkaši Partizan Mozzart Beta kalendarsku 2023. godinu u Evroligi da zaokruže pobedom. Umesto toga je posle drame u Beogradskoj areni Virtus slavio sa tesnih (77:75) i naneo crno-belima treći uzastopni poraz u svim takmičenjima, zbog čega je aktuelnom šampionu Jadranske lige sada imperativ da dobije Mornar u Baru (TV Arenasport, 18.00).

Gostovanje poslednjeplasiranom timu regionalnog takmičenja biće savršena prilika za Partizan Mozzart Bet da lansira najnovije pojačanje Džejlina Smita. Amerikanac sa hrvatskim pasošem nije bio u mogućnosti zbog propisa Evrolige da debituje protiv Virtusa, zato ne postoje nikakve prepreke da zaigra u Baru i tako počne uigravanje sa timom za jako značajnu duplu sedmicu koja sledi odmah posle Nove godine.

Izabrane vesti

Subota, 18.00: (1,85) Mornar Bar (hendikep 17,5) Partizan Mozzart Bet (1,85)

Smit je poslednji takmičarski meč odigrao pre mesec dana, ali je i sam naglasio da je spreman da pomogne crno-belima u kojoj god ulozi da ga vidi Željko Obradović. Hrvatski reprezentativac biće veliko pojačanje za bekovsku liniju kojoj je definitivno neophodno osveženje i dodatna širina. Ipak, dobra je vest za sve u timu da je Ognjen Jaramaz u poslednje vreme sve bolji, a baš protiv Virtusa odigrao je svoju najbolju partiju u Evroligi sa Partizanom što može samo da mu bude dodatni podstrek za naredni period.

Dok svi čekaju debi Džejlina Smita, upitno je učešće Alena Smailagića i Uroša Trifunovića. Verovatnije je da Željko Obradović neće rizikovati sa njima, pošto je Smailagiću potrebno da zaleči distorziju skočnog zgloba, dok Trifunović nije igrao mesec i po dana i njegov povratak u takmičarski ritam ići će postepeno. On je tek nedavno počeo da trenira sa ekipom, ali nije isključeno da neko od njih bude u protokolu.

"Veoma važno za nas je da utakmicu odigramo dobro i dođemo do pobede. Na žalost ili na sreću, nemamo bukvalno ni jedan dan da se osvrnemo iza sebe i bavimo utakmicama koje su se završile, nego samo da gledamo u ono što nas čeka. Mornar je daleko bolji tim od onoga što pokazuje tabela i ni jedan sekund ne smemo da im dozvolimo da dođu do ritma igre koji njima odgovara. Spremićemo se danas, pokušati da se što više odmorimo i da sutra pobedom završimo godinu", poručio je Danilo Anđušić.

Što se Mornara tiče, ekipa Mihaila Pavićevića prolazi najteže momente u novijoj klupskoj istoriji. Zakucana je za dno tabele sa samo jednom pobedom i bez naročite perspektive da stvari mogu značajno da se poboljšaju u bliskoj budućnosti. Mnogo se lutalo sa pojačanjima ovog leta, igrači su dolazili i odlazili kao na traci, a samo u poslednjih mesec dana dovedena su četiri pojačanja. U klub se vratio Uroš Luković koji bi trebalo da donese čvrstinu u reketu, a sa njim su stigli Aleksandar Bursać, Markus Veders i Feron Hant. S tim da je Hant napustio klub posle samo jedne utakmice i 16 odigranih minuta jer je, kako je klub saopštio "delovao poprilično nezainteresovano na terenu". Veders i Luković su već počeli da ostvaruju uticaj na igru Mornara u napadu, dok Bursać još ne može da uhvati šuterski ritam i zato više pomaže kroz odbranu.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je Partizanov dolazak u Bar najavio kao praznik košarke.

"Ogromna je čast da naš mali klub iz godine u godinu dovodi takvo veliko košarkaško ime kao što je Partizan. Ovo je praznik košarke ne samo Bar, nego i za celu zemlju. Tako da su se poklopila dva velika praznika: Nova godina i dolazak Partizana. Što se same utakmice tiče, nemam šta mnogo da kažem - igramo protiv šampiona i jedne od najboljih ekipa u celoj Evroligi. Nadam se samo da će moji igrači uživati u ovom meču".

Obe ekipe traže pobedu iz drugačijih razloga, ali je istoj daleko bliži Partizan Mozzart Bet. Sada to treba još da se potvrdi na parketu.

ABA LIGA - 14. kolo

Četvrtak:

Cibona - Borac Mozzart 97:101

/Aranitović 26 - Tasić 28/

Petak:

Krka - FMP 87:89 (81:81)

/Špan 15 - Stojanović 21/

Studentski Centar - Split 91:92

/Drežnjak 19 - Saliven 28/

Subota:

16.00: (2,70) Zadar (14,5) Budućnost (1,55)

18.00: (1,85) Mornar (hendikep 17,5) Partizan Mozzart Bet (1,85)

20.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Igokea (1,85)

Nedelja:

12.00: (1,80) Mega (14,5) Cedevita Olimpija (2,15)

*** Kvote su podložne promeni



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDžejlin SmitABA ligaMornar Bar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara