Košarkaši Makabija i trener Oded Kataš (©Starsport)
Košarkaši Makabija i trener Oded Kataš (©Starsport)

Partizan Mozzart Bet na startu sezone u Evroligi čeka tim sa budžetom od 22.300.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 16:17

Izraelci otkrili sa kojim finansijskim sredstvima raspolažu Makabi i ostali klubovi iz tamošnjeg elitnog ranga

Nije sezona počela za Makabi prema očekivanjima. Stao mu je na put Aleksandar Džikić u pohodnu na prvi trofej, pošto je sa Hapoelom iz Jerusalima slavio u finalu Liga kupa. Pritom je Oded Kataš dobio i dve loše vesti od medicinskog tima: Vejd Boldvin se požalio na bolove u leđima pred početak susreta i nije nastupio, dok se tokom utakmice povredio Džoš Nibo. Nisu otpisani za premijeru u Evroligi protiv Partizan Mozzart Beta, ali je njihov status još neizvestan.

Kako bilo, jasno je da Makabi ima sjajan tim i da crno-bele čeka težak zadatak. Posebno jer je pred vatrenim navijačima u Menora Mivtahim areni retko ko slavio prošle sezone. Osvežio je tim iz Tel Aviva roster sa četiri pojačanja (Tamir Blat, Džejms Veb, Hasijel Rivero i Antonijus Klivlend), zadržao kostur iz minule takmičarske godine, a izraelski mediji otkrili su da je u tekuću ušao sa ozbiljnim budžetom od 22.300.000 evra.

Izabrane vesti

Na sajtu israelhayom.co.il obelodanjeno je sa kojim finansijskim sredstvima raspolažu svi timovi izraelske Viner lige, a ističe se i da je Makabi sličan budžet imao i minule sezone. Ipak, napominje se i da u pomenutu sumu ne ulazi finansiranje mlađih kategorija, kao i da bi mogla da naraste u nastavku sezone.

Veliki iskorak po pitanju ekonomskih mogućnosti ovog leta napravili su navodno i Hapoel Jerusalim i Hapoel Tel Aviv. Oba tima su dobila finansijske injekcije, a budžet kluba Aleksandra Džikića, koji je krajem prošle sezone dobio i nove vlasnike, iznosi 11.100.000 evra. Treći najbogatiji je Makabijev komšijski klub, koji raspolaže sa oko 6.200.000 evra.

Treba istaći i da od ove sezone država naplaćuje porez za strane igrače koji zarađuju manje od 108.000 dolara, što je značajno uvećalo trošak klubovima. Interesantno je i da je Ministarstvo za Sport rešilo da nagradi timove koji registruju samo četiri stranca sa nekoliko miliona izraelskih šekela (1.000.000 je 250.000 evra), što je definitivno uticalo na odluke manjih klubova prilikom sastavljanja ekipa.


---------------------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------------------


tagovi

KK Makabi Tel AvivHapoel JerusalimHapoel Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara