Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet pokazao da može da stegne odbranu, Budućnost ostala zaleđena na minus 29

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.12.22. | 20:47

Ekipa Željka Obradovića u pravom trenutku upisala bitnu pobedu u ABA ligi pred veliki okršaj sa Crvenom zvezdom u Evroligi

Posle četiri poraza na oba fronta, pobeda u 9. kolu je bila apsolutna obaveza za Partizan Mozzart Bet. Protivnik nije bio lak i za potcenjivanje. U Beograd je stigla podgorička Budućnost posle sjajne pobede u Tel Avivu protiv Hapoela, ali večeras nisu imali šansu protiv naoštrenog tima crno-belih. Jednostavno, osetio se trenutak da još jedno razočarenje nije prihvatljivo pred istorijski večiti derbi u četvrtak u Evroligi. U još jednom napadačkom izdanju, klub iz Humske je sve rešio u prvom poluvremenu i na kraju slavio 106:77.

Mnogo se pričalo o odbrani crno-belih pred ovaj susret. Od navijača na tribinama, preko igrača na parketu pa sve do trenera Željka Obradovića. Evidentno je da tu najviše škripi u igri crno-belih i da je to najpre potrebno popraviti kako bi ponovo krenule da se nižu pobede.Osim prve deonice kada je Budućnost lako rešavala napad, crno-beli su pokazali da i te kako mogu da zaigraju žestoko u odbrani. Zatvoreni su bili svi prilazi koš u drugoj deonici kada je meč i prelomljen.

Izabrane vesti

Svi u pobedničkom timu su se upisali u listu strelaca. Najefikasniji je bio Tristan Vukčević sa 15 poena, Madar je dodao 14, Trifunović i Lesor po 12.

Počeo je Partizan Mozzart Bet raspoloženo, serijom 7:0. Uhvatili su Budućnost još u raskoraku, pre svega Panter i Papapetru. Grk je nanizao sedam poena za svega nekoliko minuta, ali kao nerojano puta do sada ove sezone, na nekoliko dobrih minuta, stizali su isto toliko loših. Podgoričani su pronašli put do koša i postigli čak 23 poena u prvih 10 minuta i tako bili u zaostatku svega dva poena. Obradović je već u uvodnoj deonici menjao petorku, ali priča je ostala ista. Napad je funkcionisao sjajno, a odbrana ne baš.

Baš kao i protiv Valensije, začuli su se povici: "Partizane, odbrana, odbrana". Možda nije pomoglo u prvoj deonici, ali definitivno jeste u drugoj. Istrukcije trenera Obradovića su urodile plodom, i sve je počelo da funkcioniše baš kao što je on zamislio.

Crno-beli su najzad zbili redove kada je Budućnost imala loptu u rukama. Gosti iz Crne Gore ubacili su svega 11 poena i tada je utakmica rešena. Partizan Mozzart Bet se rastrčao po terenu, odlične minute je imao i Tristan Vukčević posle dužeg perioda. Uz njega sjajno su pogađali Madar i Anđušić. Prednost je počela da raste iz napada u napad, a posle koša Vladimira Brodzijanskog, crno-beli su stekli i dvoifrenu prednost, 33:23. Bio je to samo početak velike serije ekipe Željka Obradovića. Svi na parketu su pogađali i ponovo je prebačena brojka od 50 poena u prvom poluvremenu, samo što je sada primljeno svega 34 za velikih 19 poena prednosti.

-------------------------

PARTIZAN MOZZART BET - BUDUĆNOST 106:77

/25:23, 28:11, 26:18, 27:23/

Štark Arena, Beograd;

Gledalaca: 5.778;

Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Tomislav Stapić.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 15, Ledej 5, Panter 7, Papapetru 7, Egzum 8, Brodzijanski 9, Naneli 1, Glas 5, Lesor 12, Trifunović 12, Anđušić 11, Madar 14.

BUDUĆNOST: Rejnolds 16, Bel Hejns 8, Šehović 3, But 8, Kaba 7, Lazić 12, Vajt 3, Ilić 8, Jagodić Kuridža 6, Drobnjak 4, Popović 2.

-------------------------

Ništa značajnije se nije promenilo ni početkom drugog poluvremena. Uroš Trifunović je ubacio pet brzih poena, a njegova trojka je donela i 21 poen prednosti. Posle toga se više nije postavljalo pitanje pobednika.

U poslednjih 10 minuta, crno-beli su ušli sa 27 poena prednosti. Budućnost je pokušala do kraja da skupo proda kožu pre svega zbog trenera Vladimira Jovanovića koji je bio uzuzetno nezadovoljan izdanjem svoje ekipe pa je u jednom momentu umalo slomio tablu na kojoj crta akcije. Ipak, pobeda Partizan Mozzart Beta je odavno bila osigurana, ali i Obradović je od svojih izabranika zahtevao maksimalnu koncentraciju do poslednje sekunde. Išla je razlika i na preko plus 30, ali najviše aplauza izazvao je ulazak Gregora Glasa na nešto više od šet minuta pre kraja, a onda potpuna eksplozija oduševljenja kada je mladi Slovenac pogodio trojku, a onda i zakucao. Nisu čak ni igrači na klupi mogli da ostanu mirni, svi su utrčali na teren.

Sada sledi vrlo bitan period za crno-bele. Prvo priprema za istorijski duel sa Zvezdom, a onda i sama utakmica koja je zakazana za četvrtak.

ABA Liga - 9. kolo

Petak

Zadar - FMP 103:97

/Drežnjak 27 - Frejzer 23/

Subota

Cibona - Cedevita Olimpija 78:90

/Mazalin 22, Smajlagić 19 - Alibegović 20, Adams 19/

Mega - Borac Mozzart 86:74

/Milosavljević 20 - Hejl 21/

Nedelja

Studentski centar - Crvena zvezda 76:92

/Džekson 15 - Nedović 16/

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 106:77

/Vukčević 15 - Rejnolds 16/

21.00: (1,17) Igokea (20,0) MZT Skoplje (5,50)

Ponedeljak

18.00: (1,30) Mornar (16,0) Splita (3,90)



tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK PartizanTristan VukčevićUroš TrifunovićJam MadarMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara